Реконструкція жилого будинку на території села


На території сільської ради проводиться реконструкція жилого будинку під фельдшерсько-акушерський пункт за рахунок коштів, отриманих від поставки землі несільськогосподарського призначення. Який порядок сплати ПДВ при будівництві та реконструкції об'єктів соцкультпобуту на території села?

(А. Папуша, м. Нова Каховка, Херсонсько обл.)


Відповідно до пп. 5.2.4 п. 5.2 ст. 5 Закону № 168/97-ВР звільняються від обкладання ПДВоперації з надання в сільській місцевості сільськогосподарськими товаровиробниками послуг з ремонту шкіл, дошкільних закладів, інтернатів, закладів охорони здоров'я.

Щодо операції з реконструкції жилого будинку, то поставка таких робіт здійснюється з нарахуванням ПДВ, оскільки пільги щодо таких робіт Законом № 168/97-ВР не передбачено, незалежно від того, за рахунок яких джерел здійснюється компенсація вартості цих робіт.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДЕПАРТАМЕНТУ ОПОДАТКУВАННЯ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння фахівців Департаменту оподаткування юридичних осібДПА України: Анатолія БОГДАНА - директора Департаменту, Людмили КОСМІНОЇ — заступника директора Департаменту — начальника управління ПДВ та Алли КОНОНОВОЇ - начальника відділу розгляду звернень управління ПДВ

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 30/ 2004