Магазин та кафе знаходяться за однією адресою


СПД має магазин та кафе, які знаходяться за однією адресою (в одному жилому будинку), мають спільне підсобне приміщення та окремі торговельні зали. Скільки торгових патентів повинен придбати такий СПД?

(Д. Арозоров. м. Запоріжжя)


Порядок придбання торгового патенту на здійснення торговельної діяльності визначено частиною третьою ст. З Закону № 98/96-BR Під пунктами продажу товарів у цьому Законі слід розуміти магазини та інші торгові точки, що знаходяться в окремих приміщеннях, будівлях або їх частинах і мають торговельний зал для покупців або використовують для торгівлі його частину.

Таким чином, вищезазначений СПД для здійснення торговельної діяльності в магазині та кафе, що знаходяться за однією адресою (в одному жилому будинку), мають спільне підсобне приміщення, але здійснюють торгівлю в окремих торговельних залах, тобто мають різні торговельні точки, повинен придбавати кількість торгових патентів, що відповідає кількості торгових точок.

КОНСУЛЬТУЮТЬ ФАХІВЦІ ДПА УКРАЇНИ

Відповіді підготовлено за сприяння фахівців Департаменту оподаткування юридичних осіб ДПА України:

Анатолія БОГДАНА — директора Департаменту, Наталії ХОЦЯНІВСЬКОЇ - заступника директора Департаменту — начальника управління податку на прибуток та податкових платежів та Віри ЦВЄТКОВОЇ — заступника начальника управління — начальника відділу спеціальних режимів оподаткування

ВІСНИК ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ № 40/ 2004