УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
( Указ втратив чинність на підставі Указу Президента N 56/2007 (56/2007) від 30.01.2007 )

Про органи приватизації в Автономній Республіці Крим

З метою прискорення процесу приватизації майна, що знаходиться на території Автономної Республіки Крим, та забезпечення єдиного підходу до цього процесу постановляю:
1. Підтримати пропозицію Фонду державного майна України, погоджену з Верховною Радою і Урядом Автономної Республіки Крим, і створити Фонд майна Автономної Республіки Крим на базі регіонального відділення Фонду державного майна України та Фонду державного майна Криму, що ліквідуються.
2. Реорганізувати шляхом злиття регіональні представництва Фонду державного майна Криму та фонди комунального майна міст і районів Автономної Республіки Крим у представництва Фонду майна Автономної Республіки Крим.
3. Фонд майна Автономної Республіки Крим та представництва Фонду майна Автономної Республіки Крим у районах і містах Автономної Республіки Крим діють на підставі положень, затверджених Урядом Автономної Республіки Крим.
Фонд майна Автономної Республіки Крим очолює Голова Фонду майна Автономної Республіки Крим, якого призначає і звільняє з посади Кабінет Міністрів України за поданням Прем'єр-міністра Автономної Республіки Крим та за погодженням з Верховною Радою Автономної Республіки Крим.
Голова Фонду майна Автономної Республіки Крим призначає і звільняє з посад керівників представництв Фонду майна Автономної Республіки Крим за погодженням з Головою відповідної Ради.
4. З моменту прийняття рішення про приватизацію майна функції управління цим майном переходять до відповідного органу приватизації.
5. Кошти, одержані від приватизації майна, що знаходиться на території Автономної Республіки Крим, зараховуються до позабюджетного фонду приватизації Автономної Республіки Крим та використовуються згідно з законодавством України.
6. Установити, що Фонд майна Автономної Республіки Крим та його представництва в межах повноважень, визначених Фондом державного майна України, та повноважень, делегованих Верховною Радою Автономної Республіки Крим, місцевими Радами Автономної Республіки Крим, здійснюють державну політику у сфері приватизації майна, що перебуває у загальнодержавній власності, у власності Автономної Республіки Крим, комунальній власності, та виконують функції орендодавця стосовно зазначеного майна.
7. Фонд майна Автономної Республіки Крим у питаннях приватизації майна, що перебуває у власності Автономної Республіки Крим, підзвітний Верховній Раді Автономної Республіки Крим.
8. Представництва Фонду майна Автономної Республіки Крим у районах і містах Автономної Республіки Крим у питаннях приватизації майна, що перебуває у власності районів і міст Автономної Республіки Крим, підзвітні відповідно районним та міським Радам.
9. Уряду Автономної Республіки Крим, Фонду державного майна України і виконавчим комітетам міських і районних Рад Автономної Республіки Крим забезпечити до кінця 1995 року фінансування витрат на утримання Фонду майна Автономної Республіки Крим і його представництв у містах і районах Автономної Республіки Крим за рахунок коштів, передбачених Державним бюджетом України, бюджетом Автономної Республіки Крим та бюджетами міст і районів.
10. Уряду Автономної Республіки Крим у місячний строк:
разом з Фондом державного майна України, органами місцевого самоврядування Автономної Республіки Крим забезпечити проведення реорганізації органів приватизації;
за погодженням з Фондом державного майна України і Верховною Радою Автономної Республіки Крим розробити і затвердити положення про Фонд майна Автономної Республіки Крим та представництва Фонду майна Автономної Республіки Крим у районах і містах;
вирішити питання щодо розміщення Фонду майна Автономної Республіки Крим та матеріально-технічного забезпечення його діяльності.
11. Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 19 лютого 1994 року N 56 (56/94) "Про єдину систему органів приватизації в Україні" в частині, що стосується органів приватизації в Автономній Республіці Крим.
Президент України
Л.КУЧМА
м.Київ, 18 серпня 1995 року
N 757/95