КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД
Справа № 22-а-26562/09 
Головуючий у І інстанції – Сєчко В.Л., 
Суддя-доповідач – Костюк Л.О.
У Х В А Л А
І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И
06 жовтня 2009 року м. Київ
( Додатково див. ухвалу Вищого адміністративного суду України (rs14835802) )
Київський апеляційний адміністративний суд у складі:
головуючого – судді Костюк Л.О.,
суддів Швед Е.Ю., Хрімлі О.Г.,
при секретарі Бундукову С.В.,
розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради на постанову Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27 травня 2008 року у справі за позовом ОСОБА_1 до управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради про стягнення недоплаченої щомісячної грошової допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та встановлення розміру щомісячної грошової допомоги, -
В С Т А Н О В И В :
У квітні 2008 року ОСОБА_1 звернулася до Козятинського міськрайонного суду Вінницької області з позовною заявою у якій просила стягнути з управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської адміністрації недоплачену грошову допомогу по догляду за дитиною, до досягнення нею трирічного віку в розмірі 4075,50грн.
Постановою Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27 травня 2008 року вказаний позов задоволено частково, а саме: стягнуто з відповідача на користь ОСОБА_1 2072, 75 грн. невиплаченої грошової допомоги по догляду за дитиною, до досягнення нею трирічного віку за 2007 рік.
В апеляційній скарзі відповідач, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм матеріального права, просить скасувати постанову Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27 травня 2008 року та прийняти нову, якою відмовити у задоволенні позову.
Заслухавши суддю-доповідача про обставини справи, зміст судового рішення і апеляційної скарги та, перевіривши доводи апеляції наявними у матеріалах справи письмовими доказами, колегія суддів вважає, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає з наступних підстав.
Як вбачається з матеріалів справи, ОСОБА_1 є матір’ю малолітньої ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 народження та здійснює догляд за дитиною до досягнення нею трирічного віку .
Відповідно до ст. 43 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народженням та похованням" допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається застрахованій особі у розмірі, що встановлюється правлінням Фонду, але не менше розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом.
Разом з тим, положеннями Закону України "Про Державний бюджет на 2007 рік" (489-16) було зупинено дію вказаної статті на 2007 рік, що зумовило виплату допомоги по догляду за дитиною не в повному обсязі. Зокрема в липні-серпні 2007 року по 129,03 грн., у вересні - 134,45 грн., у жовтні – 136,13 грн., у листопаді – 140,05 грн., у грудні – 144,10 грн., всього виплачено 1228,50 грн. Рішенням Конституційного Суду України від 09.07.2007 року № 6-рп/2007 (v0a6p710-07) положення Закону України "Про державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) , якими зупинено дію ст.43 Закону України "Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народженням та похованням", визнано такими, що не відповідають Конституції України (254к/96-ВР) .
Відповідно до резолютивної частини вищезазначеного рішення КС України визнані неконституційними положення Закону України "Про державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) втрачають чинність з дня ухвалення цього рішення, тобто з 09.07.2007 року.
Крім того, за загальновизнаним принципом права, закріпленим у ст. 58 Конституції України, закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, а тому до певної події або факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали.
Отже, наведені в апеляційній скарзі доводи не викликають сумнівів щодо правильності висновків суду першої інстанції та застосування норм матеріального і процесуального права.
Відповідно до ч.1 ст. 200 КАС України, суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а постанову або ухвалу суду – без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального та процесуального права.
Зважаючи на те, що Козятинський міськрайонний суд Вінницької області правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального та процесуального права, апеляційну скаргу належить залишити без задоволення, а постанову суду – без змін.
На підставі викладеного та, керуючись ст.ст. 160, 198, 200, 205, 206 КАС України, Київський апеляційний адміністративний суд
у х в а л и в :
Апеляційну скаргу управління праці та соціального захисту населення Козятинської міської ради залишити без задоволення, а постанову Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27 травня 2008 року – без змін.
Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення, проте на неї може бути подана касаційна скарга до Вищого адміністративного суду України протягом одного місяця з дня складення цієї ухвали у повному обсязі, тобто 12 жовтня 2009 року.
Головуючий суддя
Судді:
Л. Костюк
Е. Швед
О. Хрімлі