Я живу у будинку (квартира належить ЖКГ) і маю гараж біля будинку. З квартири провів електричний провід для подачі енергії в гараж, але контролери РЕМ зробили мені припис, щоб-я уклав окремий договір на це. Чи правомірні вимоги контролерів?

Відповідно до визначень, наведених в п. 1.2 Правил користування електричною енергією для населення, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 1357 від 26.07.1999 p., об'єкт споживача —.це житловий будинок, гараж, майстерня або інша електрифікована споруда, що належить споживачу на правах власності або користування.

Згідно з абзацами 1 і 2 п.5. Правил, у разі розташування об'єктів споживача за різними адресами, споживач повинен укласти окремий договір щодо кожного об'єкта. У багатоквартирному будинку енергопостачальник укладає договори з кожним наймачем (власником) квартири.

Отже, вам необхідно звернутися до енергокомпанії із заявою про укладення окремих договорів про користування електричною енергією для електропостачання квартири і для електропостачання гаража відповідно до окремих обліків.

Матеріали підготував ВАСИЛЬ МОРОЗ, юрист

Інформаційно-довідкова газета ЮРИСТ КОНСУЛЬТУЄ 48 /2007