Які зміни внесено стосовно надання деяких видів допомог громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи?

Законом України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено зміни до механізму надання деяких видів допомог, передбачених Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зокрема, внесено зміни до п. 12 ст. 30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Цей пункт стосується потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади (у тому числі і тих, які не знаходяться в обліковому складі шкіл). Батькам цих потерпілих дітей виплачуватиметься грошова компенсація в порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України. Нові розміри грошової компенсації відповідно до п. 12 цього закону будуть виплачуватись після прийняття Кабінетом Міністрів України відповідної постанови. Сьогодні проект цієї постанови направлено на погодження до зацікавлених міністерств. Він передбачає збільшення розміру компенсацій.

Матеріали підготував ВАСИЛЬ МОРОЗ, юрист

Інформаційно-довідкова газета ЮРИСТ КОНСУЛЬТУЄ 14/2008