УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ГОЛОВНЕ КОНТРОЛЬНО-РЕВІЗІЙНЕ УПРАВЛІННЯ УКРАЇНИ
Н А К А З
25.02.2003 N 39
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 березня 2003 р.
за N 195/7516
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Головного контрольно-ревізійного управління N 383 (z1242-08) від 28.10.2008 )

Про внесення змін та доповнень до Положення про порядок розгляду письмових звернень громадян та посадових осіб підприємств, установ, організацій органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні, затвердженого наказом ГоловКРУ від 25.02.2000 N 15

З метою реалізації положень Указу Президента України від 13.08.2002 N 700/2002 (700/2002) "Про додаткові заходи щодо забезпечення реалізації громадянами конституційного права на звернення" НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до назви наказу ГоловКРУ України від 25.02.2000 N 15 (z0170-00) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.03.2000 за N 170/4391, виклавши її в такій редакції: "Про затвердження Положення про порядок розгляду звернень та організацію особистого прийому громадян в органах державної контрольно-ревізійної служби". У зв'язку з цим у п. 1 наказу назву Положення викласти у такій редакції: "Положення про порядок розгляду звернень та організацію особистого прийому громадян в органах державної контрольно-ревізійної служби".
2. Затвердити зміни та доповнення до Положення про порядок розгляду письмових звернень громадян та посадових осіб підприємств, установ і організацій органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні, затвердженого наказом ГоловКРУ від 25.02.2000 N 15 (z0170-00) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16.03.2000 за N 170/4391, що додаються.
3. Юридичному відділу (Яремчук Т.М.) забезпечити державну реєстрацію цього наказу.
4. Адміністративно-господарському управлінню (Сарапін М.І.) довести цей наказ до відома управлінь ГоловКРУ (самостійних відділів) та регіональних контрольно-ревізійних управлінь для використання в роботі.
5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
Голова
П.К.Германчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Головного
контрольно-ревізійного
управління України
25.02.2003  N 39
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
11 березня 2003 р.
за N 195/7516

ЗМІНИ І ДОПОВНЕННЯ

до Положення про порядок розгляду письмових звернень громадян та посадових осіб підприємств, установ, організацій органами державної контрольно-ревізійної служби в Україні ( z0170-00 )

1. Назву Положення викласти в такій редакції:
"Положення про порядок розгляду звернень та організацію особистого прийому громадян в органах державної контрольно-ревізійної служби".
2. У пункті 2 слова "письмових", "та посадових осіб підприємств, установ і організацій усіх форм власності" виключити.
3. Абзац другий пункту 3 після слів "викладені в письмовій" доповнити словами "або усній" та після слова "формі" доповнити словами "під час особистого прийому".
4. В абзаці четвертому пункту 3 слова "пов'язана з невиконанням" замінити словами "яка полягає у невиконанні".
5. Абзац шостий пункту 3 викласти в такій редакції:
"поширення відомостей, що принижують честь, гідність та ділову репутацію особи, - поширення в засобах масової інформації або будь-яким іншим шляхом, у тому числі повідомлення невизначеному колу осіб чи хоча б одній особі, крім особи, якої вони безпосередньо стосуються, відомостей, що не відповідають дійсності".
6. Підпункт "г" пункту 4 викласти в такій редакції:
"г) постанови у справі про адміністративне правопорушення, прийняті з порушенням чинного законодавства".
7. Положення доповнити пунктом 5 такого змісту:
"5. Особистий прийом громадян проводиться службовими особами ДКРС за затвердженими графіками.
Графік особистого прийому громадян із зазначенням прізвищ посадових осіб, які повинні приймати відвідувачів, часу й місця прийому вивішується в приміщеннях органів ДКРС у місцях, зручних для вільного огляду.
Усі звернення громадян, подані під час особистого прийому, реєструються у встановленому порядку із зазначенням прізвища, імені, по батькові, місця реєстрації (проживання) заявника та інших необхідних відомостей на підставі наданих ним документів. Якщо порушене в усному зверненні питання вирішити безпосередньо під час особистого прийому неможливо, воно розглядається в тому самому порядку, що й письмове звернення. Про результати розгляду громадянину повідомляється письмово або усно, за бажанням громадянина.
За потреби може провадитися попередній запис на прийом. Попередній запис громадян на особистий прийом до Голови ГоловКРУ та його заступників закінчується за 5 днів до календарної дати прийому і є обов'язковим.
При особистому прийомі громадян можуть бути присутніми їхні представники, повноваження яких оформлені в установленому законом порядку, та особи, які перебувають у родинних відносинах з цими громадянами.
Питання, з якими звертаються громадяни, по можливості вирішуються під час прийому. Особа, яка веде прийом, керується чинним законодавством і в межах своєї компетенції має право прийняти одне з таких рішень:
а) задовольнити прохання чи вимогу, що міститься у зверненні, й повідомити відвідувача про порядок і строк виконання прийнятого рішення;
б) відмовити в задоволенні прохання чи вимоги, повідомивши заявника про мотиви відмови і порядок оскарження прийнятого рішення;
в) прийняти письмову заяву або скаргу (коли питання потребують додаткового вивчення і перевірки) і пояснити відвідувачу причини неможливості розв'язання питань під час прийому, а також порядок і строк розгляду його звернення;
г) якщо розв'язання питання, з яким звернувся громадянин, не належить до компетенції органів ДКРС, то посадова особа, яка веде прийом, має пояснити, до якого органу державної влади або місцевого самоврядування, об'єднання громадян, підприємства, організації чи установи йому належить звернутися, і по можливості допомогти в цьому (повідомити адресу, номер телефону і т. ін.).
Керівництво органу ДКРС зобов'язане забезпечити прийом всіх громадян у визначений згідно з абзацом четвертим цього пункту день відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку. Несвоєчасний початок прийому громадян та припинення його раніше встановленого строку неприпустимі".
8. У зв'язку з цим пункти 5-20 Положення вважати відповідно пунктами 6-21.
9. У першому реченні пункту 6 слова "або місцезнаходження підприємства, установи, організації" виключити.
10. В абзаці четвертому пункту 6 слова "або місцезнаходження підприємства, установи, організації" замінити словами "та/або".
11. В абзаці третьому пункту 8 слово "виключно" виключити.
12. У першому реченні пункту 10 слова "по справі про накладення адміністративних стягнень" замінити словами "за справами про адміністративні правопорушення". Абзац четвертий пункту 10 після слів "органу ДКРС (посадової особи)" доповнити словами "у межах терміну, встановленого статтею 38 Кодексу України про адміністративні правопорушення".
13. В абзаці шостому пункту 13 виключити слова "чи виносились накази про скасування рішень на застосування фінансових санкцій, адміністративних стягнень або результатів ревізій (перевірок)"; слово "виносились" замінити словом "накладалися".
14. Абзац другий пункту 14 після слова "зупиняє" доповнити словом "її", слова "постанови про накладення адміністративного стягнення" виключити з абзацу.
15. У пункті 17 останній абзац виключити.
16. У підпункті 4 пункту 18 скорочення та цифри "ст. 164-2" замінити словами "відповідними статтями".
17. У пункті 20 слова "фізичною чи юридичною" виключити.
18. Доповнити пункт 21 таким реченням: "Якщо буде встановлено, що громадянин у своєму зверненні наводив свідомо неправдиві відомості, орган ДКРС може вжити заходів щодо стягнення з цього громадянина за рішенням суду витрат, пов'язаних з перевіркою звернення".
Начальник Управління забезпечення
взаємодії з правоохоронними
органами та апеляцій
О.П.Лихицький