ВИЩИЙ АдміністративниЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
Iменем України
"27" лютого 2008 року м. Київ
Колегія суддів судової палати з розгляду справ за зверненнями юридичних осіб Вищого адміністративного суду України у складі:
Головуючого: Фадєєвої Н.М.
суддів: Гордійчук М.П., Костенка М.I., Леонтович К.Г., Чалого С.Я.,
за участю секретаря - Деревенського I.I.
представника позивача - ОСОБА_2,
відповідача - Бойчук I.О.,
Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" - Волохова Л.А.,
розглянувши у судовому засіданні адміністративну справу
за касаційною скаргою Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа"
на ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 20 лютого 2007 року про відмову у поновленні строку апеляційного оскарження постанови Замостянського районного суду м. Вінниці від 05 жовтня 2006 року
у справі за позовом ОСОБА_1
до Територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку у м. Києві
про визнання недійсною та скасування випуску (емісії) акцій та зобов'язання внесення змін до Загального реєстру випуску цінних паперів,
в с т а н о в и л а :
У вересні 2006 року ОСОБА_1 звернулася із позовом про скасування двох останніх емісій акцій Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа", а також просила відновити та видати Свідоцтво про емісію (випуск) акцій Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" на загальну суму 2 153 100 (два мільйони сто п'ятдесят три тисячі сто) гривень.
Позовні вимоги мотивовані тим, що позивач є акціонером Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" з моменту його створення та володіє 60 простими іменними акціями товариства.
Постановою Замостянського районного суду м. Вінниці від 05 жовтня 2006 року позовні вимоги ОСОБА_1 задоволені.
Ухвалою Апеляційного суду Вінницької області від 20 лютого 2007 року відмовлено у задоволенні клопотання Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" та Територіального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку у м. Києві про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови Замостянського районного суду м. Вінниці від 05 жовтня 2006 року про задоволення позовних вимог.
Не погоджуючись з судовим рішенням апеляційної інстанції Закрите акціонерне товариство "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" звернулося із касаційною скаргою про скасування рішення суду апеляційної інстанції та просило передати справу до Апеляційного суду Вінницької області для розгляду по суті.
Заслухавши доповідь судді, пояснення представників сторін, перевіривши матеріали справи та обговоривши доводи наведені у скарзі, колегія суддів дійшла висновку, що касаційна скарга не підлягає задоволенню з наступних підстав.
Відповідно до ч. 3 ст. 187 КАС України (2747-15) заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.
З матеріалів справи вбачається, що в судовому засіданні суду першої інстанції було проголошено повний текст постанови.
Копію ухвали про задоволення позовних вимог надіслано відповідачу 10.10.2006 року.
30.10.2006 року ЗАТ ""Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" надіслало до Замостянського районного суду м. Вінниці заяву про апеляційне оскарження рішення суду від 05.10.2006 року, про що свідчить штамп поштового відділення на конверті (а.с. 65).
В той же день, 30.10.2006 року ЗАТ "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" надіслало і апеляційну скаргу.
14.11.2006 року Територіальне управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку у м. Києві надіслало до Замостянського районного суду м. Вінниці апеляційну скаргу на постанову Замостянського районного суду м. Вінниці від 05.10.2006 року разом із заявою про поновлення строку на апеляційне оскарження.
Таким чином, суд апеляційної інстанції правомірно відмовив ЗАТ "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа" та відповідачу у поновленні строку на апеляційне оскарження постанови Замостянського районного суду м. Вінниці від 05 жовтня 2006 року про задоволення позовних вимог.
Доводи касаційної скарги зазначені висновки суду не спростовують. Суд апеляційної інстанції з дотриманням вимог матеріального і процесуального права постановив обгрунтоване рішення, а тому підстав для його перегляду з мотивів викладених в касаційній скарзі не вбачається.
Керуючись статтями 160, 167, 220, 221, 224, 230, 231 Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) ,
ухвалила :
Касаційну скаргу Закритого акціонерного товариства "Київське агентство повітряних сполучень "Кий Авіа"залишити без задоволення.
Ухвалу Апеляційного суду Вінницької області від 20 лютого 2007 року- без змін.
Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.
Судді (підписи)