ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
У Х В А Л А
27 лютого 2008 року м. Київ
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України в складі:
головуючого: Бутенка В.І.,
суддів: Сороки М.О.,
Штульмана І.В.,
Лиски Т.О.,
Штульмана І.В.,
розглянувши в порядку письмового провадження справу
за касаційною скаргою 24 управління начальника робіт Міністерства оборони України на рішення Гагаринського райнного суду м.Севастополя від 21 вересня 2005 року і ухвалу апеляційного суду м. Севастопля від 16 лютого 2006 року
за позовом ОСОБА_1 до 24 управління начальника робіт Міністерства оборони України про поновлення на роботі,
встановила:
Рішенням Гагаринського райнного суду м. Севастополя від 21 вересня 2005 року, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду м. Севастопля від 16 лютого 2006 року, позов задоволено частково. Поновлено ОСОБА_1 на посаді сторожа 24 управління начальника робіт Міністерства оборони України. Стягнуто з відповідача на користь позивача заробітну плату за час вимушеного прогулу в сумі 10320,65 грн., в рахунок відшкодування моральної шкоди 500 грн., судові витрати в сумі 39, 28 грн. У задоволенні решти позову відмовлено.
У касаційній скарзі 24 управління начальника робіт Міністерства оборони України, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права, просить судові рішення скасувати та постановити нове про відмову у задоволенні позову.
Ухвалою Верховного Суду України від 22 березня 2006 року касаційну скаргу передано до Вищого адміністративного суду України для вирішення питання про її прийняття.
Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 26 жовтня 2006 року у справі відкрито касаційне провадження.
Відповідно до статті 210 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України (2747-15) ) Вищий адміністративний суд України є судом касаційної інстанції в адміністративних справах.
Право на касаційне оскарження в порядку адміністративного судочинства відповідно до положень статті 211 названого Кодексу мають сторони та інші особи, які беруть участь в адміністративній справі, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та обов'язки.
Відповідно до п. 7 Прикінцевих та перехідних положень КАС України (2747-15) після набрання чинності цим Кодексом заяви і скарги у справах, що виникають з адміністративно-правових відносин, заяви у справах щодо відмови органу державної реєстрації актів цивільного стану внести виправлення в актовий запис цивільного стану (глави 29-32 і 36 Цивільного процесуального кодексу України 1963 (1501-06) року, позовні заяви у господарських справах, що віднесені цим Кодексом до адміністративної юрисдикції, а також апеляційні, касаційні скарги (подання), заяви (подання) про перегляд судових рішень у зв'язку з нововиявленими та винятковими обставинами у таких справах, подані і не розглянуті до набрання чинності Кодексом адміністративного судочинства України (2747-15) , розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом.
Судові рішення, що ухвалені після набрання чинності КАС України (2747-15) за правилами іншого, а не адміністративного судочинства, можуть бути переглянуті за правилами відповідного судочинства.
Із матеріалів справи вбачається, що зазначені рішення були постановлені відповідно до цивільно-процесуального законодавства.
З врахуванням цього судові рішення можуть бути переглянуті у касаційному порядку за правилами цивільного, а не адміністративного судочинства.
Керуючись ст. ст. 9, 157, 210, 211, 222, 228, колегія суддів,
ухвалила:
Закрити касаційне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до 24 управління начальника робіт Міністерства Оборони України про поновлення на роботі.
Справу повернути до Верховного Суду України.
Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає, окрім як з підстав, у строк та у порядку, визначених ст.ст. 237- 239 КАС України.
Судді: (підписи)
З оригіналом згідно,
відповідальний секретар: Єрко С.М.