ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ
УХВАЛА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
21 лютого 2008 року м. Київ
Колегія суддів Вищого адміністративного суду України у складі:
суддів Гончар Л.Я., Кравченко О.О., Матолича С.В., Харченка В.В., Чалого С.Я.
розглянувши в попередньому судовому засіданні касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" на постанову господарського суду Харківської області від 28 липня 2006 року та ухвалу Харківського апеляційного господарського суду від 13 листопада 2006 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" до управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова про визнання недійсною вимоги про сплату боргу,-
в с т а н о в и л а:
У липні 2006 року товариство з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" звернулося до суду з позовом до управління Пенсійного фонду України в Київському районі м. Харкова про визнання недійсною вимоги про сплату боргу.
Постановою господарського суду Харківської області від 28 липня 2006 року, залишеною без змін ухвалою Харківського апеляційного господарського суду від 13 листопада 2006 року, в задоволенні позовних вимог товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" відмовлено.
Суди першої та апеляційної інстанцій приймаючи рішення виходили з того, що згідно оскарженої вимоги Ю-124 від 15.12.2005 року позивачу на підставі ст.. 106 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (1058-15) , акту № 726 від 15.12.2005 року визначено недоїмку у розмірі 4129,23 грн. Дана вимога була винесена за результатами проведеної перевірки Пенсійного фонду достовірності, порядку обчислення та сплати страхувальниками та застрахованими особами страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування товариства з обмеженою відповідальністю аудиторської фірми "Аудит-місія", про що було складено Акт перевірки № 726 від 15.12.2005 року.
В акті зазначено, що в результаті перевірки встановлено порушення ч.1 ст. 19 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування"; донараховано суму фактичних витрат на оплату праці, нараховуються внески за тарифом 32,3% у сумі 15428,0 грн. на заробітну плату за квітень – жовтень 2005 року . Донараховано внесків на суму 4129,93 грн. (32,3 %).
Донарахування обумовлено нараховував внески до Пенсійного Фонду.
На судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій надійшла касаційна скарга товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія", в якій ставиться питання про скасування рішення судів першої та апеляційної інстанцій посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального та процесуального права.
Заслухавши доповідь судді Вищого адміністративного суду України, колегія суддів вважає, що касаційна скарга товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" задоволенню не підлягає виходячи з наступного.
Відповідно до ч.3 ст. 220-1 КАС України суд касаційної інстанції відхиляє касаційну скаргу і залишає рішення без змін, якщо відсутні підстави для скасування судового рішення.
Доводи касаційної скарги не дають підстав для висновку, що при розгляді справи допущено неправильне застосування чи порушення норм матеріального та процесуального права, які передбачені ст.ст. 225- 229 КАС України як підстави для зміни, скасування судового рішення, залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі.
Враховуючи вищевикладене, колегія суддів вважає, що касаційну скаргу слід відхилити, оскільки судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій постановлені з додержанням норм процесуального права, правова оцінка обставинам у справі дана вірно, а доводи касаційної скарги є необґрунтованими.
Керуючись статтею - 220-1 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів -
у х в а л и л а:
Касаційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю Аудиторська фірма "Аудит-Місія" відхилити, а постанову господарського суду Харківської області від 28 липня 2006 року та ухвалу Харківського апеляційного господарського суду від 13 листопада 2006 року залишити без змін.
Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.
Судді (підписи)
З оригіналом згідно
Суддя Вищого адміністративного
Суду України Харченко В.В.