УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.

                              Розділ II
                  ПРОДУКТИ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ

                             Група 06
       Дерева живі та інші рослини; бульби; коріння та інші
        частини рослин; зрізані квіти і декоративна зелень
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
06.01       |Цибулини, бульби, бульбо-|      |        |     |
            |видне  коріння,  розетки |      |        |     |
            |коренів, кореневища квіт-|      |        |     |
            |кових і  листяних  рослин|      |        |     |
            |в  стані  вегетативного  |      |        |     |
            |спокою,  вегетації,  цві-|      |        |     |
            |тіння; рослини і коріння,|      |        |     |
            |що  класифікується  в то-|      |        |     |
            |варній позиції 12.12     |      |        |  15 |  20
06.02       |Рослини живі інші (вклю- |      |        |     |
            |чаючи їх коріння), живець|      |        |     |
            |і привій; міцелій гриба  |      |        |  15 |  20
06.03       |Квіти і бутони зрізані,  |      |        |     |
            |для  букетів  або декора-|      |        |     |
            |тивних  цілей, свіжі, за-|      |        |     |
            |сушені, відбілені, пофар-|      |        |     |
            |бовані, просочені або об-|      |        |     |
            |роблені іншими способами |      |        |  15 |  20
06.04       |Листва, листя, гілки і   |      |        |     |
            |інші частини рослин  без |      |        |     |
            |квітів і бутонів; трави, |      |        |     |
            |мохи, лишайники для буке-|      |        |     |
            |тів або декоративних ці- |      |        |     |
            |лей,  свіжі,  засушені,  |      |        |     |
            |відбілені,  пофарбовані, |      |        |     |
            |просочені  або  оброблені|      |        |     |
            |іншими способами         |      |        |  15 |  20
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 07
              Овочі, деякі коренеплоди і бульбоплоди
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
07.01       |Картопля  свіжа  або охо-|      |        |     |
            |лоджена                  |      |        | 10  |  15
07.02.00    |Томати свіжі або охолод- |      |        |     |
            |жені                     |      |        | 10  |  15
07.03       |Цибуля, цибуля-шалот, ци-|      |        |     |
            |буля-порей, часник та ін-|      |        |     |
            |ші цибулинні культури,   |      |        |     |
            |свіжі або охолоджені     |      |        | 10  |  15
07.04       |Капуста качанна, кольоро-|      |        |     |
            |ва, махрова, кольрабі і  |      |        |     |
            |інші харчові продукти ро-|      |        |     |
            |ду ВRASSICA, свіжі або   |      |        |     |
            |охолоджені               |      |        | 10  |  15
07.05       |Салат-латук (LACTUCA     |      |        |     |
            |SATIVA) і цикорій (CICHO-|      |        |     |
            |RIUM SPP.), свіжий або   |      |        |     |
            |охолоджений              |      |        | 10  |  15
07.06       |Морква, ріпа, буряк сто- |      |        |     |
            |ловий, козелець, селера  |      |        |     |
            |коренеплідна, редис і ін-|      |        |     |
            |ші аналогічні харчові ко-|      |        |     |
            |ренеплоди, свіжі або охо-|      |        |     |
            |лоджені                  |      |        |  10 |  15
07.07.00    |Огірки і корнішони, свіжі|      |        |     |
            |або охолоджені           |      |        |  10 |  15
07.08       |Бобові культури, в струч-|      |        |     |
            |ках або очищені, свіжі   |      |        |     |
            |або охолоджені           |      |        |  10 |  15
07.09       |Овочі інші, свіжі або    |      |        |     |
            |охолоджені               |      |        |  10 |  15
07.10       |Овочі (сирі або варені у |      |        |     |
            |воді або на парі), замо- |      |        |     |
            |рожені                   |      |        |  10 |  15
07.11       |Овочі консервовані для   |      |        |     |
            |короткочасного зберігання|      |        |     |
            |(наприклад, двоокисом    |      |        |     |
            |сірки,в розсолі, сірчис- |      |        |     |
            |тій воді або в іншій тим-|      |        |     |
            |часово консервуючій ріди-|      |        |     |
            |ні), але не придатні для |      |        |     |
            |безпосереднього викорис- |      |        |     |
            |тання в їжу              |      |        |  10 |  15
07.12       |Овочі сушені, цілі, роз- |      |        |     |
            |різані, нарізані шматоч- |      |        |     |
            |ками, роздроблені або у  |      |        |     |
            |вигляді порошку,без даль-|      |        |     |
            |шої обробки іншим спосо- |      |        |     |
            |бом                      |      |        |  10 |  15
07.13       |Овочі  бобові сушені, в  |      |        |     |
            |стручках або без струч-  |      |        |     |
            |ків, в тому числі лущені |      |        |     |
            |або подрібнені           |      |        |  10 |  15
07.14       |Маніок, маранта, салеп,  |      |        |     |
            |груші земляні, батат і   |      |        |     |
            |інші  аналогічні корене- |      |        |     |
            |плоди і бульбоплоди з ви-|      |        |     |
            |соким вмістом крохмалю   |      |        |     |
            |або інгуліну, свіжі або  |      |        |     |
            |сушені, цілі, настругані |      |        |     |
            |або в гранулах; серцевина|      |        |     |
            |сагової пальми           |      |        |  10 |  15
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 08
           Їстивні  плоди  і горіхи; шкурка цитрусових
                      або баштанних культур
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
08.01       |Горіхи кокосові, бразиль-|      |        |     |
            |ські, кеш'ю, свіжі або   |      |        |     |
            |сушені, очищені або нео- |      |        |     |
            |чищені, лущені або нелу- |      |        |     |
            |щені                     |      |        |  10 | 15
08.02       |Інші горіхи, свіжі або   |      |        |     |
            |сушені, очищені або  не- |      |        |     |
            |очищені, лущені або нелу-|      |        |     |
            |щені                     |      |        |  10 | 15
08.03.00    |Банани, включаючи банани |      |        |     |
            |райські, свіжі або сушені|      |        |  10 | 15
08.04       |Фініки, інжир, ананаси,  |      |        |     |
            |авокадо, гуаява, манго і |      |        |     |
            |мангостан, свіжі або су- |      |        |     |
            |шені                     |      |        |  10 | 15
08.05       |Цитрусові, свіжі або су- |      |        |     |
            |шені                     |      |        |  10 | 15
08.06       |Виноград свіжий або суше-|      |        |     |
            |ний                      |      |        |  10 | 15
08.07       |Дині, кавуни і папайа,   |      |        |     |
            |свіжі                    |      |        |  10 | 15
08.08       |Яблука, груші і айва,    |      |        |     |
            |свіжі                    |      |        |  10 | 15
08.09       |Абрикоси, вишня і череш- |      |        |     |
            |ня, персики (включаючи   |      |        |     |
            |нектарини),сливи і терен,|      |        |     |
            |свіжі                    |      |        |  10 | 15
08.10       |Плоди свіжі інші         |      |        |  10 | 15
08.11       |Плоди і горіхи, свіжі або|      |        |     |
            |без додавання цукру або  |      |        |     |
            |інших підсолоджуючих ре- |      |        |     |
            |човин                    |      |        |  10 | 15
08.12       |Плоди і горіхи, тимчасово|      |        |     |
            |консервовані (наприклад, |      |        |     |
            |двоокисом сірки, в соле- |      |        |     |
            |ній або сірчистій воді,  |      |        |     |
            |або в  іншій  тимчасово  |      |        |     |
            |консервуючій рідині), але|      |        |     |
            |не готові для безпосеред-|      |        |     |
            |нього використання в їжу |      |        |  10 | 15
08.13       |Плоди сушені, крім класи-|      |        |     |
            |фікованих в товарних по- |      |        |     |
            |зиціях 08.01-08.06; сумі-|      |        |     |
            |ші сушених плодів або го-|      |        |     |
            |ріхів, класифікованих в  |      |        |     |
            |даній групі              |      |        |  10 | 15
08.14.00.000|Шкурки цитрусових або    |      |        |     |
            |баштанних культур, свіжі,|      |        |     |
            |морожені, сушені або тим-|      |        |     |
            |часово консервовані в со-|      |        |     |
            |леній або сірчистій воді,|      |        |     |
            |або в іншій  тимчасово   |      |        |     |
            |консервуючій рідині      |  т   |        |  10 | 15
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 09
                    Кава, чай, мате і прянощі
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
09.01       |Кава, жарена або нежаре- |      |        |     |
            |на, з кофеїном або без   |      |        |     |
            |кофеїну; шкаралупа і луш-|      |        |     |
            |пиння кави; замінювачі   |      |        |     |
            |кави, з вмістом  її в    |      |        |     |
            |будь-якій пропорції      |      |        |  5  |  10
09.02       |Чай                      |      |        |  5  |  10
09.03.00.000|Мате                     |  кг  |        |  5  |  10
09.04       |Перець роду PIPER; перець|      |        |     |
            |роду CAPSICUM або перець |      |        |     |
            |роду  PIMENTA,  сушений, |      |        |     |
            |дроблений або молотий    |      |        |  5  |  10
09.05       |Ваніль                   |      |        |  5  |  10
09.06       |Кориця і квіти коричного |      |        |     |
            |дерева                   |      |        |  5  |  10
09.07.00.000|Гвоздика (цілі плоди,кві-|      |        |     |
            |ти, стеблі)              |  т   |        |  5  |  10
09.08       |Мускатний горіх, лушпайки|      |        |     |
            |мускатного горіха, мацис |      |        |     |
            |і кардамон               |      |        |  5  |  10
09.09       |Насіння анісу, ясенця,   |      |        |     |
            |фенхелю, кропу,коріандру,|      |        |     |
            |тмину або ягоди ялівцю   |      |        |  5  |  10
09.10       |Імбир, шафран, куркума,  |      |        |     |
            |чебрець, лавровий лист,  |      |        |     |
            |керрі та інші пряності   |      |        |  5  |  10
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 10
                         Зернові культури
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
10.01       |Пшениця і суміш пшениці і|      |        |     |
            |жита (меслін)            |      |        |  10 | 20
10.02.00.000|Жито                     |   т  |        |  10 | 20
10.03       |Ячмінь                   |      |        |  10 | 20
10.04       |Овес                     |      |        |  10 | 20
10.05       |Кукурудза                |      |        |  10 | 20
10.06       |Рис                      |      |        |  10 | 20
10.07.00    |Сорго                    |      |        |  10 | 20
10.08       |Гречка, просо і канаркове|      |        |     |
            |насіння; інші зернові    |      |        |  10 | 20
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 11
            Продукція мукомельного виробництва; солод,
              крохмаль, інгулін, пшенична клейковина
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
11.01.00.000|Борошно пшеничне або пше-|      |        |     |
            |нично-житнє              |   т  |        |  10 | 20
11.02       |Борошно з інших зернових,|      |        |     |
            |крім пшеничного або пше- |      |        |     |
            |нично-житнього           |      |        |  10 | 20
11.03       |Крупи і гранули зернових |      |        |  10 | 20
11.04       |Зерно, оброблене іншими  |      |        |     |
            |способами (наприклад, лу-|      |        |     |
            |щене, плющене, переробле-|      |        |     |
            |в пластівці, обвалене, у |      |        |     |
            |вигляді січки чи подріб- |      |        |     |
            |нене) крім рису, вказано-|      |        |     |
            |го в товарній позиції    |      |        |     |
            |10.06; зародки зернових, |      |        |     |
            |цілі, плющені, у вигляді |      |        |     |
            |пластівців або молоті    |      |        |  10 |  20
11.05       |Борошно, крупа, пластівці|      |        |     |
            |і гранули картопляні     |      |        |  10 |  20
11.06       |Борошно та крупа з суше- |      |        |     |
            |них бобових культур (по- |      |        |     |
            |зиція 07.13), з серцевини|      |        |     |
            |сагової пальми, з корене-|      |        |     |
            |плодів або бульбоплодів  |      |        |     |
            |(07.13), з серцевини са- |      |        |     |
            |гової пальми, з корене-  |      |        |     |
            |плодів або бульбоплодів  |      |        |     |
            |(07.14); борошно, крупа  |      |        |     |
            |і порошок з продуктів,   |      |        |     |
            |класифікованих в групі 08|      |        |  10 |  20
11.07       |Солод, в тому числі обжа-|      |        |     |
            |рений                    |      |        |  10 |  20
11.08       |Крохмаль, інулін         |      |        |  10 |  20
11.09.00.000|Клейковина пшенична, ви- |      |        |     |
            |сушена або сира          |  кг  |        |  10 |  20
            |                         |      |        |     |
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 12
       Олійне насіння і плоди; інше насіння, плоди і зерно;
       лікарські рослини та  рослини для  технічних  цілей;
                          солома і фураж
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
12.01.00    |Соя, в тому числі дробле-|      |        |     |
            |на                       |      |        |  5  | 10
12.02       |Арахіс, нежарений і не-  |      |        |     |
            |приготовлений якимось ін-|      |        |     |
            |шим способом, очищений,  |      |        |     |
            |дроблений або цілий      |      |        |  5  | 10
12.03.00.000|Копра                    |  т   |        |  2  |  5
12.04.00    |Насіння льону, дроблене  |      |        |     |
            |або недроблене           |      |        |  2  |  5
12.05.00    |Насіння рапсу, дроблене  |      |        |     |
            |або недроблене           |      |        |  2  |  5
12.06.00    |Насіння соняшника, бите  |      |        |     |
            |або ціле                 |      |        |  2  |  5
12.07       |Насіння і плоди олійних  |      |        |     |
            |культур, інші, дроблені  |      |        |     |
            |або недроблені           |      |        |  2  |  5
12.08       |Борошно і шрот із насіння|      |        |     |
            |або плодів олійних куль- |      |        |     |
            |тур, крім гірчичного на- |      |        |     |
            |сіння                    |      |        |  2  |  5
12.09       |Насіння, плоди і спори   |      |        |     |
            |для посіву               |      |        |  2  |  5
12.10       |Шишки хмелю, свіжі або   |      |        |     |
            |сушені, подрібнені або   |      |        |     |
            |неподрібнені, у вигляді  |      |        |     |
            |порошків або гранул; лу- |      |        |     |
            |пулін хмелевидна         |      |        |  2  |  5
12.11       |Рослини, частини рослин, |      |        |     |
            |насіння і плоди, що вико-|      |        |     |
            |ристовуються в парфюмер- |      |        |     |
            |них, фармацевтичних, ін- |      |        |     |
            |сектицидних, фунгіцидних |      |        |     |
            |і аналогічних цілях, сві-|      |        |     |
            |жі або сушені, цілі або  |      |        |     |
            |розрізані, дроблені, мо- |      |        |     |
            |лоті                     |      |        |  5  | 10
12.12       |Плоди рожкового дерева,  |      |        |     |
            |водяні рослини, буряк    |      |        |     |
            |цукровий, цукрова трости-|      |        |     |
            |на, свіжі або сушені,    |      |        |     |
            |дроблені або недроблені, |      |        |     |
            |кісточки і ядра плодів,  |      |        |     |
            |інші продукти рослинного |      |        |     |
            |походження (включаючи не-|      |        |     |
            |жарене коріння цикорію   |      |        |     |
            |виду "CICORIUM INTUBUS   |      |        |     |
            |SATIVUM"), використані   |      |        |     |
            |головним чином для харчу-|      |        |     |
            |вання людей, в іншому    |      |        |     |
            |місці не поіменовані     |      |        |  5  | 10
12.13.00.000|Солома і м'якуш зернових,|      |        |     |
            |необроблена, ціла або по-|      |        |     |
            |дрібнена, розмелена або  |      |        |     |
            |нерозмелена, пресована   |      |        |     |
            |або в гранулах           |   т  |        |  5  | 10
12.14       |Бруква, буряк листяний,  |      |        |     |
            |коренеплоди кормові,сіно,|      |        |     |
            |люцерна, конюшина, еспар-|      |        |     |
            |цет, капуста кормова, лю-|      |        |     |
            |пин, вика і аналогічні   |      |        |     |
            |фуражні продукти, грану- |      |        |     |
            |льовані або не гранульо- |      |        |     |
            |вані                     |      |        |  5  | 10
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 13
      Шелак; камеді, смоли і інші рослинні соки і екстракти
------------ ------------------------- ------ --------------------
 Код товару |                         |Одини-|    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС |ця    |   (у відсотках)
    ГС      |                         |виміру|-------- ----- -----
            |                         |      |префе-  |піль-|повна
            |                         |      |ренційна|гова |
------------|-------------------------|------|--------|-----|-----
13.01       |Шелак, природні камеді,  |      |        |     |
            |смоли, гумісмоли і баль- |      |        |     |
            |зами                     |      |        |  5  |  10
13.02       |Соки і екстракти рослин- |      |        |     |
            |ні; пектини, пектинати і |      |        |     |
            |пектати; агар-агар, клеї |      |        |     |
            |і інші згусники рослинно-|      |        |     |
            |го походження, видозміне-|      |        |     |
            |ні або не видозмінені    |      |        |  5  |  10
            |                         |      |        |     |
------------ ------------------------- ------ -------- ----- ----

                             Група 14
    Матеріали рослинного походження, призначені для плетіння;
    інші  продукти  рослинного  походження,  в  іншому  місці
                          не поіменовані
------------ -------------------------- ----- --------------------
 Код товару |                          |Оди- |    Ставка мита
 згідно  з  | Опис товару згідно з ГС  |ниця |   (у відсотках)
    ГС      |                          |вимі-|-------- ----- -----
            |                          |ру   |префе-  |піль-|повна
            |                          |     |ренційна|гова |
------------|--------------------------|-----|--------|-----|-----
14.01       |Матеріали рослинного по-  |     |        |     |
            |ходження, що використовую-|     |        |     |
            |ться головним чином для   |     |        |     |
            |плетіння (наприклад, бам- |     |        |     |
            |бук, ротанг, тростина,    |     |        |     |
            |ситник, верба, раффія,    |     |        |     |
            |очищена, відбілена і по-  |     |        |     |
            |фарбована солома зернових |     |        |     |
            |і липова кора)            |     |        | 10  | 20
14.02       |Матеріали рослинного по-  |     |        |     |
            |ходження, що використовую-|     |        |     |
            |ться, головним чином, для |     |        |     |
            |набивки (капок, луїзіансь-|     |        |     |
            |кий мох,морські водорості)|     |        |     |
            |в тому числі у вигляді по-|     |        |     |
            |лотнищ на підкладці з ін- |     |        |     |
            |ших матеріалів або без неї|     |        |  10 |  20
14.03       |Матеріали рослинного по-  |     |        |     |
            |ходження, що використовую-|     |        |     |
            |ться, головним чином, для |     |        |     |
            |виробництва щіткових виро-|     |        |     |
            |бів і мітелок (наприклад, |     |        |     |
            |сорго, пирій і тампіоко)  |     |        |     |
            |у в'язках, пучках або на- |     |        |     |
            |валом                     |     |        |  10 |  20
14.04       |Сировина рослинна, в ін-  |     |        |     |
            |шому місці не поіменована |     |        |  10 |  20
------------ -------------------------- ----- -------- ----- ----