УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Н А К А З
22.03.2004 N 93/209
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 березня 2004 р.
за N 405/9004
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики N 469/629 (z1111-05) від 15.09.2005 )

Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених для підтримки розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності

З метою розвитку м'ясного скотарства, збільшення м'ясних ресурсів та ефективного використання коштів, передбачених Законом України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" (1344-15) , та на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001 року N 799 (799-2001-п) "Про заходи щодо стабілізації та розвитку тваринництва і птахівництва на 2001-2004 роки" НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Порядок використання коштів державного бюджету, передбачених для підтримки розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності (далі - Порядок), що додається.
2. Департаменту ринків продукції тваринництва з Головною державною племінною інспекцією (Микитюк Д.М.), Департаменту фінансово-кредитної та податкової політики (Зуб Г.І.) Міністерства аграрної політики України в установленому порядку:
2.1. Подати наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
2.2. Довести наказ до відома структурних підрозділів Міністерства аграрної політики України, Міністерства агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головних управлінь сільського господарства і продовольства обласних, Управління сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій.
3. Наказ Міністерства аграрної політики України, Міністерства фінансів України від 31 жовтня 2003 року N 384/606 (z1030-03) , зареєстрований в Міністерстві юстиції України 10 листопада 2003 року за N 1030/8351, "Про затвердження Порядку нарахування і виплат коштів державного бюджету, передбачених для підтримки розвитку м'ясного скотарства племінним заводам і племінним репродукторам сільськогосподарських підприємств за наявне поголів'я племінних корів м'ясного напряму продуктивності" вважати таким, що втратив чинність.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра аграрної політики України Мельника Ю.Ф. та заступника Міністра фінансів України Мярковського А.І.
Міністр аграрної політики України
Перший заступник Міністра
фінансів України
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Голови
Державного казначейства України
В.Слаута
Ф.Ярошенко
О.О.Чечуліна

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
аграрної політики
України,
Міністерства фінансів
України
22.03.2004  N 93/209
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
31 березня 2004 р.
за N 405/9004

ПОРЯДОК

використання коштів державного бюджету, передбачених для підтримки розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності

1. Цей Порядок визначає механізм нарахування і виплати коштів державного бюджету (КПКВ 2801210 "Фінансова підтримка виробництва продукції тваринництва та рослинництва") у частині підтримки розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності (далі - поголів'я) на виконання Закону України "Про Державний бюджет України на 2004 рік" (1344-15) та постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2001 року N 799 (799-2001-п) "Про заходи щодо стабілізації та розвитку тваринництва і птахівництва на 2001-2004 роки".
2. Підтримка розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності здійснюється за кожну корову м'ясного напряму продуктивності, наявну за станом на 1 січня 2004 року і збережену на 1 травня 2004 року, в таких розмірах: у племінних заводах - до 1200 грн.; племінних репродукторах - до 610 грн.; товарних господарствах до 400 грн.
Якщо у сільськогосподарського підприємства за станом на 1 травня поточного року поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності з об'єктивних причин виявилось меншим, ніж за станом на 1 січня, для нарахування доплат приймається поголів'я корів, наявних на 1 травня.
До худоби м'ясних порід і типів належать: українська м'ясна, волинська м'ясна, поліська м'ясна, сіра українська, симентальська м'ясна, абердин-ангуська, лимузинська, герефордська, санта-гертруда, кіанська, світла аквітанська, шаролезька, п'ємонтезька, південний і знам'янський типи та помісі між ними, а також помісі між молочними, комбінованими та м'ясними породами з чітко вираженими ознаками і формами м'ясних порід.
Корови утримуються за технологією м'ясного скотарства, головним елементом якої є підсисний метод вирощування телят до 6-8-місячного віку.
Обов'язковими умовами при нарахуванні і виплаті доплат для племінних заводів і племінних репродукторів є:
- реєстрація племінних стад у Державному племінному реєстрі та подання звіту за станом на 1 січня та 1 квітня 2004 року за формами, установленими Положенням про Державний племінний реєстр, затвердженим наказом Мінагрополітики України та Українською академією аграрних наук від 20.05.2002 N 134/40 (z0488-02) , зареєстрованим в Мін'юсті України 10.06.2002 N 488/6776, що підтверджується витягом з реєстру, виданим організацією, на яку Міністерством аграрної політики України покладено ведення Державного племінного реєстру;
- ідентифікація і реєстрація в установленому порядку поголів'я племінних бугаїв, корів, молодняку всіх статево-вікових груп.
3. Сільськогосподарські підприємства подають до 5 травня 2004 року управлінням сільського господарства і продовольства районних та Севастопольської міської державних адміністрацій копії форми N 24 (звіт про стан тваринництва) про наявність корів м'ясного напряму продуктивності за станом на 1 січня та на 1 травня поточного року.
Управління сільського господарства і продовольства районних державних адміністрацій на підставі одержаних від сільськогосподарських підприємств документів складають зведені відомості про наявне поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності у сільськогосподарських підприємствах за формою згідно з додатком 1 у 3 примірниках (у графі "Сільськогосподарське підприємство" також обов'язково зазначаються поточні рахунки сільськогосподарських підприємств, відкриті у відділеннях банків), виділяючи окремо племінні заводи, племінні репродуктори та товарні господарства, та до 10 травня поточного року подають зведені відомості Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головним управлінням сільського господарства і продовольства обласних державних адміністрацій.
Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління сільського господарства і продовольства обласних та Управління сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій протягом 5 днів узагальнюють отриману інформацію і до 15 травня поточного року подають її Міністерству аграрної політики України в розрізі районів, виділяючи окремо племінні заводи, племінні репродуктори та товарні господарства, за формою згідно з додатком 1.
Міністерство аграрної політики України за погодженням з Міністерством фінансів України на підставі інформації, наданої Міністерством агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головними управліннями сільського господарства і продовольства обласних та Управлінням сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій щодо наявного поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності:
- визначає і затверджує наказом уточнений розмір доплати за кожну корову м'ясного напряму продуктивності окремо в племінних заводах, племінних репродукторах, товарних господарствах та розподіл виділених бюджетних асигнувань між Міністерством агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головними управліннями сільського господарства і продовольства обласних та Управлінням сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій.
Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління сільського господарства обласних державних адміністрацій у межах отриманих бюджетних асигнувань надають відповідним територіальним органам Державного казначейства їх розподіли між управліннями сільського господарства і продовольства районних державних адміністрацій.
Управління сільського господарства і продовольства Севастопольської міської та районних державних адміністрацій надають відповідним територіальним органам Державного казначейства платіжні доручення та підтвердні документи, визначені в абзаці 1 пункту 3, для перерахування бюджетних асигнувань, що спрямовуються на виплату доплат, на поточні рахунки сільськогосподарських підприємств в установах банків.
4. Сільськогосподарські підприємства за станом на 10-е число наступного за звітним місяця поточного року подають управлінням сільського господарства і продовольства районних та Севастопольської міської державних адміністрацій інформацію щодо нарахованих і одержаних сум доплат.
Управління сільського господарства і продовольства районних державних адміністрацій на підставі одержаних від сільськогосподарських підприємств документів складають зведені відомості щодо нарахованих і сплачених сум доплат і до 15-го числа наступного за звітним місяця подають їх Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головним управлінням сільського господарства і продовольства обласних державних адміністрацій (додаток 2).
Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління сільського господарства і продовольства обласних та Управління сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій до 20-го числа наступного за звітним місяця складають зведені відомості щодо нарахованих і сплачених сум доплат у розрізі районів і подають Міністерству аграрної політики України (додаток 2).
5. Бухгалтерський облік отриманих доплат сільськогосподарським підприємствам за наявне поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності здійснюється у встановленому законодавством порядку.
6. Відповідальними за достовірність даних щодо наявного поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності, нецільове використання бюджетних коштів, що виділені на підтримку розвитку м'ясного скотарства, своєчасність подання звітів є згідно з чинним законодавством керівники сільськогосподарських підприємств, Міністр агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, начальники головних управлінь сільського господарства і продовольства обласних державних адміністрацій та начальники управлінь сільського господарства і продовольства районних та Севастопольської міської державних адміністрацій.
7. На сільськогосподарські підприємства, які за станом на 1 грудня 2004 року зменшили чисельність поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності порівняно з тією кількістю, на яку було виплачено доплати, у наступному році не поширюється підтримка розвитку м'ясного скотарства через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності.
8. Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління сільського господарства і продовольства обласних та Управління сільського господарства і продовольства Севастопольської міської державних адміністрацій подають до Міністерства аграрної політики України квартальний і річний звіти про використання бюджетних коштів, передбачених на підтримку розвитку м'ясного скотарства.
9. Міністерство аграрної політики України подає Міністерству фінансів України звіт про ефективність використання бюджетних коштів, інформацію щодо нарахованих і сплачених сум доплат сільськогосподарським підприємствам за формою згідно з додатком 3.
Начальник Департаменту
ринків продукції тваринництва
з Головною державною племінною
інспекцією
Директор Департаменту зведеного
бюджету Мінфіну України
Д.М.Микитюк
С.О.Рибак

Додаток 1
до пункту 3 Порядку
використання коштів
державного бюджету,
передбачених для підтримки
розвитку м'ясного скотарства
сільськогосподарським
підприємствам через виплати
доплат за поголів'я корів
м'ясного напряму
продуктивності

ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ

про поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності у сільськогосподарських підприємствах

 __________________ район *   _______________ АР Крим, область **
----------------------------------------------------------------
|Сільськогосподарські|Поголів'я корів м'ясного|Поголів'я корів |
|   підприємства *   | напряму продуктивності |м'ясного напряму|
|     (район **)     |         (голів)        | продуктивності |
|                    |------------------------|(голів), на яке |
|                    |на 01.01.04 |на 01.05.04| нараховується  |
|                    |            |           |    доплата     |
|--------------------+------------+-----------+----------------|
|         1          |     2      |     3     |        4       |
|--------------------+------------+-----------+----------------|
|Племінні заводи     |            |           |                |
|--------------------+------------+-----------+----------------|
|Племінні            |            |           |                |
|репродуктори        |            |           |                |
|--------------------+------------+-----------+----------------|
|Товарні             |            |           |                |
|господарства        |            |           |                |
----------------------------------------------------------------
 Начальник управління сільського
 господарства і продовольства
 районної державної адміністрації *
 Міністр агропромислового комплексу
 Автономної Республіки Крим;
 начальник Головного управління
 сільського господарства
 і продовольства обласної державної
 адміністрації;
 начальник Управління сільського
 господарства і продовольства
 Севастопольської міської державної
 адміністрації **                  _________________________
                                           (підпис)
 "____"___________________ р.        М.П.
---------------
* До абзацу 2 пункту 3.
** До абзацу 3 пункту 3.

Додаток 2
до пункту 4 Порядку
використання коштів
державного бюджету,
передбачених для підтримки
розвитку м'ясного скотарства
сільськогосподарським
підприємствам через виплати
доплат за поголів'я корів
м'ясного напряму
продуктивності

ЗВЕДЕНА ВІДОМІСТЬ

про нарахування і сплату коштів державного бюджету, передбачених для підтримки розвитку м'ясного скотарства сільськогосподарським підприємствам через виплати доплат за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності

 _________________ район *    ________________ АР Крим, область **
------------------------------------------------------------------
|Сільськогосподарські|  Поголів'я   |   Сума доплати,   |Примітка|
|   підприємства **  |    корів     |     тис. грн.     |        |
|     (район *)      |   м'ясного   |-------------------|        |
|                    |   напряму    |нараховано|отримано|        |
|                    |продуктивності|          |        |        |
|                    |   (голів),   |          |        |        |
|                    |    на яке    |          |        |        |
|                    |  нараховано  |          |        |        |
|                    |   доплати    |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|       1            |      2       |    3     |   4    |    5   |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Племінні заводи     |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Разом               |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Племінні            |              |          |        |        |
|репродуктори        |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Разом               |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Товарні             |              |          |        |        |
|господарства        |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Разом               |              |          |        |        |
|--------------------+--------------+----------+--------+--------|
|Всього              |              |          |        |        |
------------------------------------------------------------------
 Начальник управління сільського
 господарства і продовольства районної
 державної адміністрації *
 Міністр агропромислового комплексу
 Автономної Республіки Крим;
 начальник Головного управління
 сільського господарства
 і продовольства обласної державної
 адміністрації;
 начальник Управління сільського
 господарства і продовольства
 Севастопольської міської державної
 адміністрації **
 _________________________
         (підпис)
 "____"________________ р.      М.П.
---------------
* До абзацу 2 пункту 4.
** До абзацу 3 пункту 4.

Додаток 3
до пункту 9 Порядку
використання коштів
державного бюджету,
передбачених для підтримки
розвитку м'ясного скотарства
сільськогосподарським
підприємствам через виплати
доплат за поголів'я корів
м'ясного напряму
продуктивності

ІНФОРМАЦІЯ

щодо нарахованих та сплачених сум доплат сільськогосподарським підприємствам за поголів'я корів м'ясного напряму продуктивності

------------------------------------------------------------------
|    Регіон     |  Поголів'я корів (голів)   |   Сума доплати,   |
|               |                            |     тис.грн.      |
|               |----------------------------+-------------------|
|               |   на   |   на   |  на яке  |нарахована|сплачена|
|               |01.01.04|01.05.04|нараховано|          |        |
|               |        |        | доплати  |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|       1       |   2    |   3    |    4     |    5     |   6    |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Племінні заводи|        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Разом          |        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Племінні       |        |        |          |          |        |
|репродуктори   |        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Разом          |        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Товарні        |        |        |          |          |        |
|господарства   |        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Разом          |        |        |          |          |        |
|---------------+--------+--------+----------+----------+--------|
|Всього         |        |        |          |          |        |
------------------------------------------------------------------
 Заступник Міністра аграрної
 політики України
 ____________________
      (підпис)
 "____"__________________ р.