КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 10 січня 2002 р. N 27
Київ

Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. N 1219

Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести до Порядку проведення моніторингу національних і міжнародних проектів у сфері ядерної та радіаційної безпеки і радіоекології, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2000 р. N 1219 (1219-2000-п) "Про державний моніторинг національних і міжнародних проектів у сфері ядерної та радіаційної безпеки і радіоекології" (Офіційний вісник України, 2000 р., N 32, ст. 1360), зміни, що додаються.
Прем'єр-міністр України
А.КІНАХ
Інд. 33

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 10 січня 2002 р. N 27

ЗМІНИ,

що вносяться до Порядку проведення моніторингу національних і міжнародних проектів у сфері ядерної та радіаційної безпеки і радіоекології ( 1219-2000-п )

1. Пункт 3 викласти в такій редакції:
"3. Моніторингу підлягають національні і/або міжнародні проекти, в рамках яких в Україні реалізуються угоди, контракти, договори, меморандуми тощо, за основними напрямами згідно з додатком до цього Порядку у межах фінансування за рахунок державного бюджету, міжнародної технічної допомоги, а також інших коштів, отримувачем яких є органи виконавчої влади, відповідні підприємства, установи та організації".
2. Абзац перший пункту 4 викласти в такій редакції:
"4. Об'єктами розгляду під час проведення моніторингу є плани робіт щодо реалізації національних проектів; протоколи намірів, плани, програми, технічні завдання (вимоги), угоди, договори, контракти або їх проекти щодо реалізації міжнародних проектів, зокрема".
3. Пункт 6 доповнити словами "(далі - Центр моніторингу)".
4. Доповнити Порядок пунктом 8 такого змісту:
"8. Центральні органи виконавчої влади та установи, які згідно із затвердженим цією постановою переліком беруть участь у проведенні моніторингу:
а) визначають структурний підрозділ, відповідальний за проведення моніторингу, узгоджують порядок його взаємодії з Центром моніторингу;
б) передають Центру моніторингу щомісяця для внесення до банку даних інформацію про національні і/або міжнародні проекти, які готуються, та щокварталу - щодо тих, які реалізуються;
в) отримують у разі необхідності від Центру моніторингу інформацію з банку даних;
г) сприяють Центру моніторингу у питаннях:
організації співпраці з учасниками реалізації національних і/або міжнародних проектів;
проведення експертного аналізу та оцінки відповідності зазначених проектів національним інтересам, зокрема щодо дотримання права власності держави на науково-технічну інформацію, яка використовується у зв'язку з реалізацією цих проектів, та на результати їх реалізації;
обліку та збереження результатів реалізації національних і/або міжнародних проектів, право власності на які належить державі;
представництва державних інтересів у національних і/або міжнародних проектах".
5. Доповнити Порядок додатком такого змісту:
                                           "Додаток
                              до Порядку проведення моніторингу
                            національних і міжнародних проектів у
                            сфері ядерної та радіаційної безпеки і
                                        радіоекології
ОСНОВНІ НАПРЯМИ
проведення моніторингу національних і міжнародних проектів у сфері ядерної та радіаційної безпеки і радіоекології
Найменування напряму Відповідальні за проведення моніторингу
Ядерна та радіаційна безпека, ядерна енергетика і промисловість, зокрема питання, пов'язані з виведенням Чорнобильської АЕС з експлуатації, а також перетворенням об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему Радіоекологія Мінімізація наслідків Чорнобильської катастрофи, поводження з радіоактивними відходами Регулювання діяльності у сфері ядерної та радіаційної безпеки Мінпаливенерго (Держатом) Мінекоресурсів МНС Держатомрегулювання"