УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
( Указ скасовано на підставі Указу Президента N 621/2010 (621/2010) від 14.05.2010 )

Про Спеціального представника України з питань Близького Сходу

З метою активізації співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, забезпечення участі України у міжнародних заходах зі сприяння близькосхідному мирному врегулюванню та відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України (254к/96-ВР) постановляю:
1. Установити, що забезпечення узгодженості дій органів виконавчої влади щодо розвитку співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, підготовки та реалізації пропозицій стосовно участі України у міжнародних заходах зі сприяння близькосхідному мирному врегулюванню здійснюється Спеціальним представником України з питань Близького Сходу.
2. Призначити СВЕРДЛОВА Владислава Валерійовича Спеціальним представником України з питань Близького Сходу.
3. Затвердити Положення про Спеціального представника України з питань Близького Сходу (додається).
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 23 лютого 2010 року
N 212/2010

ЗАТВЕРДЖЕНО
Указом Президента України
від 23 лютого 2010 року N 212/2010

ПОЛОЖЕННЯ

про Спеціального представника України з питань Близького Сходу

1. Спеціальний представник України з питань Близького Сходу (далі - Представник України) є посадовою особою, на яку покладається забезпечення узгодженості дій органів виконавчої влади щодо розвитку співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, підготовки та реалізації пропозицій стосовно участі України у міжнародних заходах зі сприяння близькосхідному мирному врегулюванню.
2. Представник України у своїй діяльності керується Конституцією України (254к/96-ВР) та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, а також цим Положенням.
3. Представника України призначає на посаду та звільняє з посади Президент України за поданням Міністра закордонних справ України.
4. Основними завданнями Представника України є:
забезпечення узгодженості дій органів виконавчої влади щодо розвитку співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, підготовки та реалізації пропозицій стосовно участі України у міжнародних заходах зі сприяння близькосхідному мирному врегулюванню;
аналіз ситуації в регіоні та підготовка пропозицій Президентові України щодо напрямів і шляхів розвитку співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, в тому числі з питань сприяння близькосхідному мирному врегулюванню;
забезпечення ведення переговорів із представниками іноземних держав та міжнародних організацій щодо участі України у міжнародних заходах зі сприяння близькосхідному мирному врегулюванню, проведення відповідних консультацій;
підготовка матеріалів до програм візитів Президента України до держав Близького Сходу та інших міжнародних заходів за участю Президента України з близькосхідної тематики;
надання за дорученням Президента України офіційних коментарів з питань розвитку співробітництва між Україною і державами Близького Сходу, в тому числі щодо сприяння близькосхідному мирному врегулюванню.
5. Представник України для виконання покладених на нього завдань має право:
одержувати в установленому порядку від органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій інформацію та документи, необхідні для його роботи;
залучати в разі потреби в установленому порядку представників органів виконавчої влади, експертів, учених до опрацювання питань, що належать до повноважень Представника України.
6. Представник України для виконання покладених на нього обов'язків взаємодіє з відповідними центральними та місцевими органами виконавчої влади, закордонними дипломатичними установами України.
7. Представник України щомісяця звітує перед Президентом України про проведену роботу.
8. Організаційне та інші види забезпечення діяльності Представника України здійснюються Міністерством закордонних справ України.
Глава Секретаріату
Президента України
В.УЛЬЯНЧЕНКО