УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 28 липня 2003 р. N 1166
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 746 (746-2011-п) від 13.07.2011 )

Про затвердження порядку справляння і розміру плати за видачу документів у галузі державного експортного контролю

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 729 (729-2004-п) від 02.06.2004 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити такі, що додаються:
Порядок справляння плати за видачу документів у галузі державного експортного контролю;
розмір плати за видачу документів у галузі державного експортного контролю.
2. Ця постанова набирає чинності з 1 вересня 2003 року.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 липня 2003 р. N 1166

ПОРЯДОК

справляння плати за видачу документів у галузі державного експортного контролю

1. Цей Порядок визначає механізм справляння плати за видачу суб'єктам здійснення міжнародних передач товарів документів у галузі державного експортного контролю (далі - платники).
2. Для цілей цього Порядку під документами у галузі державного експортного контролю розуміються посвідчення про реєстрацію суб'єкта здійснення міжнародних передач товарів, дозвіл (висновок), міжнародний імпортний сертифікат або сертифікат підтвердження доставки (далі - документи).
3. Плата справляється окремо за кожний документ.
4. Справляння плати за видачу окремих документів здійснюється за такою процедурою:
плата за видачу дозволів (висновків) на здійснення міжнародних передач товарів справляється одноразово виходячи із загальної вартості контракту, визначеної на момент його укладення, незалежно від кількості виданих дозволів (висновків). Не справляється плата за видачу дозволів (висновків) замість тих, що були видані раніше, а також у разі внесення до раніше виданих дозволів (висновків) змін, які не впливають на загальну вартість контракту:
плата за видачу дозволів (висновків) на здійснення міжнародних передач товарів за укладеними додатковими угодами до контракту, які збільшують його вартість, справляється виходячи з вартості додаткової угоди. У разі зменшення вартості контракту плата не повертається;
у разі внесення змін до посвідчення про реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності плата справляється в обсязі, передбаченому за видачу такого посвідчення;
плата за видачу сертифіката підтвердження доставки справляється у порядку та розмірах, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1997 р. N 65 (65-97-п) "Про ставки митних зборів".
5. Документи видаються платнику після здійснення в повному обсязі оплати за їх видачу.
У разі прийняття рішення про відмову у видачі зазначених документів плата не справляється.
Плата за невикористані платниками документи не повертається.
6. Плата за видачу документів справляється у гривнях.
7. Плата за видачу документів перераховується платниками до державного бюджету на відповідні рахунки, відкриті в органах Державного казначейства.
8. Посвідчена в установленому порядку копія платіжного доручення, яка підтверджує внесення плати, подається платниками Держекспортконтролю чи відповідному митному органу під час отримання ними відповідних документів.

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 28 липня 2003 р. N 1166

РОЗМІР

плати за видачу документів в галузі державного експортного контролю

Вид документа Розмір плати, неоподатковуваних мінімумів доходів громадян
Посвідчення про реєстрацію суб'єкта здійснення міжнародних передач товарів Разовий висновок на проведення переговорів Генеральний висновок на проведення переговорів Відкритий висновок на проведення переговорів Разовий дозвіл (висновок) на тимчасове ввезення/вивезення товарів Генеральний дозвіл (висновок) на здійснення експорту/імпорту товарів на безоплатній основі (у тому числі гарантійне обслуговування або ремонт і постачання запасних частин за рекламаційними актами) Відкритий дозвіл (висновок) на здійснення експорту/імпорту товарів на безоплатній основі (у тому числі гарантійне обслуговування або ремонт і постачання запасних частин за рекламаційними актами) Генеральний дозвіл (висновок) на тимчасове ввезення/вивезення товарів Відкритий дозвіл (висновок) на тимчасове ввезення/вивезення товарів Разовий дозвіл (висновок) на здійснення експорту/імпорту товарів за контрактом вартістю: на безоплатній основі до 50 тис. гривень включно від 50 тис. до 500 тис. гривень включно від 500 тис. до 5000 тис. гривень включно від 5000 тис. до 50 000 тис. гривень включно понад 50 000 тис. гривень Генеральний дозвіл (висновок) на здійснення експорту/імпорту товарів Відкритий дозвіл (висновок) на здійснення експорту/імпорту товарів Разовий висновок на транзит територією України Міжнародний імпортний сертифікат 200 20 30 100 5 10 20 10 20 5 20 30 60 100 200 150 250 50 50
( Розмір плати із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 729 (729-2004-п) від 02.06.2004 )