КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 2 липня 2008 р. N 594
Київ

Про затвердження Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1109 (1109-2011-п) від 20.10.2011 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Державну цільову програму інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки (далі - Програма), що додається.
2. Міністерству економіки включати за поданням Державного комітету телебачення та радіомовлення визначені Програмою завдання, заходи та показники до розділів проекту Державної програми економічного і соціального розвитку України на відповідний рік.
3. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям під час складання проектів державного та місцевих бюджетів на відповідний рік передбачати кошти для виконання визначених Програмою завдань і заходів і сприяти залученню в установленому порядку додаткових коштів з інших передбачених законодавством джерел для фінансування Програми.
4. Центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям надсилати Державному комітетові телебачення та радіомовлення до 25 грудня поточного року інформацію про результати виконання Програми для узагальнення і подання до 15 лютого наступного року звіту Кабінетові Міністрів України та Міністерству економіки.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 52

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 2 липня 2008 р. N 594

ДЕРЖАВНА ЦІЛЬОВА ПРОГРАМА

інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки

Загальні положення

Європейська інтеграція є визначальним чинником як зовнішньої, так і внутрішньої політики держави, зміцнює безпеку та позитивно впливає на відносини України з іншими державами. Реалізація курсу на інтеграцію до ЄС забезпечує гарантії верховенства права, дотримання прав людини, розвиток в Україні громадянського суспільства і демократії, побудову соціально орієнтованої ринкової економіки.
На сьогодні інтеграція України до ЄС не має широкої громадської підтримки в українському суспільстві. Отже, пріоритетом у роботі, пов'язаній з реалізацією стратегічного курсу України на європейську інтеграцію, є підвищення рівня поінформованості громадян про зміст національних інтересів, мету європейської інтеграції України, історію ЄС та функціонування його інституцій, стандарти життя в європейських державах, співпрацю України з ЄС, а також його державами-членами.

Мета Програми

Метою Програми є подальше підвищення рівня поінформованості громадськості з питань європейської інтеграції України для створення стабільної проєвропейської більшості в українському суспільстві.

Шляхи і способи розв'язання проблеми

Можливі три варіанти досягнення мети Програми:
застосування механізму, передбаченого Державною програмою інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2004-2007 роки (1433/2003) ;
проведення широкомасштабних інформаційних кампаній з урахуванням досвіду держав - кандидатів на вступ до ЄС, зокрема щодо підготовки їх населення до участі в референдумах про вступ до ЄС;
провадження інформаційно-просвітницької діяльності з метою формування громадської підтримки інтеграції України до ЄС як процесу внутрішніх реформ, спрямованих на наближення стандартів життя в державі до європейських, шляхом роз'яснення переваг, що виникають на різних етапах такої інтеграції (не лише на етапі набуття членства).
Результати аналізу роботи в 2004-2007 роках свідчать про необхідність запровадження якісно нового механізму координації, контролю, кадрового та фінансового забезпечення виконання Програми порівняно з тим, що використовувався раніше.
Досвід інформаційних кампаній, що проводилися у державах - кандидатах на вступ до ЄС, не може бути сьогодні застосований в Україні повною мірою через те, що вона не є державою - кандидатом на вступ до ЄС.
Отже, оптимальним є третій варіант, оскільки він передбачає:
підвищення рівня прозорості урядової політики;
інформування громадян України щодо практичних можливостей використання результатів співпраці з ЄС;
проведення загальнонаціональної громадської дискусії щодо інтеграції України до ЄС;
формування запиту громадськості щодо проведення реформ відповідно до європейської моделі розвитку держави;
організацію та провадження інформаційно-просвітницької діяльності на регіональному рівні;
значне підвищення рівня інституціонального, кадрового та фінансового забезпечення виконання Програми;
застосування принципу трисекторного партнерства між органами виконавчої влади, державними і недержавними засобами масової інформації, а також громадськими організаціями.
Виконання цієї Програми забезпечується органами виконавчої влади, зокрема шляхом розміщення актуальної інформації на власних інтернет-сторінках, участі у заходах, присвячених питанням європейської інтеграції, роз'яснення переваг реалізації цілей державної політики у сфері європейської інтеграції із залученням:
громадських організацій - для здійснення в установленому порядку заходів за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів виключно на конкурсній основі. Конкурс проектів та програм з питань європейської інтеграції, розроблених громадськими організаціями, проводиться в порядку, що затверджується Кабінетом Міністрів України;
державних і недержавних засобів масової інформації - для підготовки та трансляції відповідно до законодавства телерадіопрограм, роликів, розміщення публікацій і розповсюдження додаткових тематичних інформаційних матеріалів до друкованих видань за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів;
державних друкованих та електронних засобів масової інформації - для розміщення публікацій та трансляції підготовлених у межах фінансування відповідних державних телерадіокомпаній згідно з державним замовленням телерадіопрограм і роликів;
обласних і районних бібліотек, бібліотек вищих навчальних закладів - для формування всеукраїнської мережі центрів європейської інформації і провадження інформаційної діяльності.
Прогнозні обсяги та джерела фінансування наведено в додатку 1.

Завдання і заходи

Завдання і заходи з виконання Програми визначено у додатку 2.
Координація діяльності з виконання Програми покладається на Держкомтелерадіо.
Для забезпечення виконання Програми та проведення її моніторингу Держкомтелерадіо утворює в установленому порядку координаційну раду з числа представників Держкомтелерадіо, заінтересованих органів виконавчої влади, підприємств, установ, громадських організацій, засобів масової інформації та народних депутатів України. Головою ради є керівник Програми.
Координаційна рада діє на підставі положення, яке затверджується Держкомтелерадіо. Пропозиції та рекомендації координаційної ради за результатами обговорення проектів і програм з питань європейської інтеграції, розроблених громадськими організаціями і поданих для участі в конкурсі, враховуються під час визначення його переможців.
Держкомтелерадіо у разі потреби подає в установленому порядку пропозиції щодо внесення змін до Програми.

Очікувані результати, ефективність Програми

Виконання Програми дасть змогу:
створити сприятливе інформаційне середовище, необхідне для дотримання курсу на європейську інтеграцію України;
підвищити рівень поінформованості громадськості з питань ЄС;
посилити політичну підтримку ідеї членства України в ЄС;
активізувати транскордонне співробітництво регіонів України з відповідними регіонами держав - членів ЄС;
збільшити середньодобовий обсяг теле- та радіомовлення за рахунок створення теле- і радіопрограм про європейську інтеграцію України;
збільшити обсяг друкованої продукції (книжок, інформаційних буклетів, брошур, довідників, наукових, публіцистичних та інших праць) з історії та перспектив розвитку ЄС і кількість публікацій з питань європейської інтеграції України у друкованих засобах масової інформації;
створити нові та поповнити наявні інтернет-сторінки інформацією з питань європейської інтеграції України.
Очікувані результати виконання Програми наведено у додатку 3.

Обсяги та джерела фінансування

Фінансування Програми здійснюється за рахунок коштів державного бюджету в межах бюджетних призначень, передбачених центральним органам виконавчої влади на відповідний рік, коштів місцевих бюджетів, інших передбачених законодавством джерел.
Обсяг видатків, необхідний для виконання Програми, становить 65286 тис. гривень.
Обсяги фінансування Програми уточнюються щороку.
Програма не потребує створення додаткових матеріально-технічних ресурсів.

Додаток 1
до Програми

ПАСПОРТ

Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки

1. Концепція Програми схвалена розпорядженням Кабінету Міністрів України від 25 липня 2007 р. N 569 (569-2007-р) .
2. Програму затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 2 липня 2008 р. N 594.
3. Державний замовник-координатор - Держкомтелерадіо.
4. Державні замовники - центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації.
5. Керівник Програми - перший заступник Голови Держкомтелерадіо.
6. Виконавці заходів Програми - центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації, громадські організації.
7. Строк виконання 2008-2011 роки.
8. Прогнозні обсяги та джерела фінансування
Джерела фінансування Обсяг фінан- сування (тис. гриве- нь) У тому числі за роками
2008 2009 2010 2011
Державний бюджет 43496 3250 11126 13494 15626
у тому числі з коштів, виділених для Держкомтелерадіо 16730 2000 3642 5198 5890
Місцеві бюджети 21790 2186 4143 6927 8534
Інші джерела
Усього 65286 5436 15269 20421 24160

Додаток 2
до Програми

ЗАВДАННЯ І ЗАХОДИ

з інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки

Найменування завдання Найменування показника Значення показника Найменування заходу Головний розпорядник бюджетних коштів Джерела фінансування (державний, місцевий бюджет, інші) Прогно- зний обсяг фінан- сових ресур- сів для викона- ння завда- нь, тис. гривень У тому числі за роками
усьо- го за роками
2008 2009 2010 2011
2008 2009 2010 2011
1. Підвищення рівня поінформовано- сті громадськості про пріоритети, стан виконання поточних завдань, перспективи реалізації державної політики європейської інтеграції та співпраці з ЄС і Радою Європи у різних сферах 1) розміщення на офіційних інтернет- сторінках органів виконавчої влади інформації про виконання Програми та співробітництво з ЄС і Радою Європи центральні органи виконавчої влади у межах коштів, передбачених для утримання відповідних органів виконавчої влади
кількість конференцій 2) проведення конференцій з питань: державний бюджет
3 1 1 1 економічної інтеграції України до внутрішнього ринку ЄС Мінекономіки 210 60 70 80
3 1 1 1 реформування системи органів правопорядку та боротьби з корупцією в Україні та державах - членах ЄС МВС 210 60 70 80
3 1 1 1 інтеграції України до європейського освітнього та наукового простору МОН 210 60 70 80
1 1 пенсійної реформи в Україні та державах - членах ЄС Мінпраці 260 260
3 1 1 1 європейської енергетичної політики Мінпаливенерго 210 60 70 80
4 1 1 1 1 реформування житлово- комунального господарства в Україні та державах - членах ЄС Мінжитлокомунгосп 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження європейських стандартів у процесі реалізації екологічної політики Мінприроди 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 реформування системи охорони здоров'я в Україні та державах - членах ЄС МОЗ 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 інноваційного розвитку в Україні в контексті європейської інтеграції Мінпромполітики 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 інтеграції України до транс'європейсь- кої транспортної мережі Мінтрансзв'язку 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 поширення досвіду європейських країн у реформуванні сільського господарства Мінагрополітики 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 стану, проблем та перспектив адаптації законодавства України до законодавства ЄС Мін'юст 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 поширення досвіду європейських країн у реалізації молодіжної політики: уроки для України Мінсім'ямолодьспорт 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження європейських стандартів у процесі реалізації державної бюджетної політики Мінфін 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 управління кордонами України у контексті європейської інтеграції Адміністрація Держприкордонслужби 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження європейських стандартів у процесі реалізації антимонопольної політики Антимонопольний комітет 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 реформування державної служби в Україні відповідно до європейських стандартів Головдержслужба 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження європейських стандартів в процесі реалізації митної політики Держмитслужба 260 50 60 70 80
3 1 1 1 реформування податкової служби в України відповідно до європейських стандартів ДПА 210 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження в Україні європейських стандартів утримання громадян у місцях позбавлення волі та затриманих осіб ДПтС 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 реформування системи державної статистики в Україні у контексті європейської інтеграції Держкомстат 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 участі України у європейських космічних проектах НКАУ 260 50 60 70 80
4 1 1 1 1 реформування служб безпеки в Україні та державах - членах ЄС СБУ 260 50 60 70 80
3 1 1 1 управління державним майном в Україні із застосуванням європейського досвіду Фонд державного майна 300 100 100 100
3 1 1 1 державної інформаційної політики в контексті європейського досвіду Держкомтелерадіо 210 60 70 80
4 1 1 1 1 запровадження європейських стандартів державного регулювання міжетнічних відносин та мовної політики: уроки для України Держкомнацрелігій 260 50 60 70 80
кількість громадських слухань (читань) кількість учасників кількість повідомлень у засобах масової інформації 108 6480 1080 27 1620 270 27 1620 270 27 1620 270 27 1620 270 3) проведення громадських слухань (читань) в регіонах у рамках Дня Європи в Україні Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцеві бюджети 1080 216 243 297 324
Разом за завданням 1 у тому числі 7580 1116 2043 2077 2344
державний бюджет 6500 900 1800 1780 2020
місцеві бюджети 1080 216 243 297 324
2. Підвищення рівня обізнаності громадян про можливості, що існують в рамках співпраці з ЄС та Радою Європи кількість центрів європейської інформації 195 20 25 50 100 1) забезпечення розвитку мережі центрів європейської інформації на базі:
обласних та районних бібліотек Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцеві бюджети 3550 400 900 1000 1250
МКТ у межах коштів, передбачених для утримання відповідного органу виконавчої влади
кількість центрів європейської інформації кількість презентацій і тренінгів кількість учасників 27 32 600 8 150 7 8 150 10 8 150 10 8 150 бібліотек вищих та загальноосвітніх навчальних закладів МОН державний бюджет 765 105 255 405
2) проведення у регіонах презентацій і тренінгів з питань надання допомоги ЄС згідно з документом "Європейський інструмент сусідства та партнерства" Мінекономіки у межах коштів, передбачених для утримання відповідного органу виконавчої влади
3) розміщення на офіційних інтернет- сторінках органів виконавчої влади інформації про можливості європейських програм, надання допомоги ЄС згідно з документом "Європейський інструмент сусідства та партнерства" центральні органи виконавчої влади у межах коштів, передбачених для утримання відповідного органу виконавчої влади
Разом за завданням 2 у тому числі 4315 400 1005 1255 1655
державний бюджет 765 105 255 405
місцеві бюджети 3550 400 900 1000 1250
3. Підвищення рівня обізнаності громадян про європейські цінності, стандарти, досвід проведення реформ та критерії членства в ЄС кількість проектів 1) надання громадським організаціям підтримки у здійсненні заходів щодо:
40 10 14 16 інформування на всеукраїнському та регіональному рівні громадськості з питань європейської інтеграції МЗС державний бюджет 6500 1500 2000 3000
260 52 52 78 78 інформування на регіональному рівні громадськості з питань європейської інтеграції Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцеві бюджети 15600 1300 2600 5200 6500
кількість проектів 18 2 3 5 8 2) організація навчання журналістів, які працюють у державних та недержавних засобах масової інформації, з підготовки матеріалів з питань європейської інтеграції Держкомтелерадіо державний бюджет 1150 110 230 330 480
кількість конкурсів 4 1 1 1 1 3) проведення серед журналістів, які працюють у державних та недержавних засобах масової інформації, конкурсу на краще висвітлення питань щодо європейських цінностей, стандартів, досвіду проведення реформ та перспектив набуття Україною членства в ЄС Держкомтелерадіо державний бюджет 350 50 90 100 110
кількість поїздок 28 4 6 8 10 4) організація поїздок журналістів, відібраних на конкурсній основі, до європейських держав - нових членів ЄС відповідно до двосторонніх угод -"- -"- 900 150 200 250 300
кількість проектів 15 5 5 5 5) розширення та розвиток мережі шкільних євроклубів та підтримка їх діяльності МОН -"- 300 100 100 100
15 5 5 5 Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцевий бюджет 300 100 100 100
кількість конкурсів 6 2 2 2 6) проведення конкурсів наукових робіт з питань європейської інтеграції серед учнів загальноосвітніх та студентів вищих навчальних закладів МОН державний бюджет 300 100 100 100
кількість конференцій 6 2 2 2 7) проведення наукових конференцій та форумів з питань європейської інтеграції серед учнів загальноосвітніх та студентів вищих навчальних закладів -"- -"- 750 200 250 300
8) видання посібників: МОН державний бюджет
кількість посібників кількість вчителів, які отримають посібники (тис. осіб) 6 126 2 42 2 42 2 42 для вчителів загальноосвітніх навчальних закладів з висвітленням тем міжнародних зв'язків, міжнародних інституцій та європейської інтеграції України 3924 1260 1332 1332
тираж (тис. примірників) 126 42 42 42
кількість посібників 9 3 3 3 для учнів загаль- ноосвітніх навчальних закладів 2590 832 879 879
тираж (тис. примірників) 186 62 62 62 "Україна в Європі та світі"
кількість навчальних програм кількість учнів, що пройшли навчання (млн. осіб) 6 3,7 2 1 2 1 2 1,7 9) розроблення навчальних програм з питань європейської інтеграції для загальноосвітніх навчальних зак- ладів і спеціаль- ного курсу "Україна в Європі та світі"
тираж (тис. примірників) 126 42 42 42
обсяг трансляції, годин 10) виготовлення та трансляція в ефірі недержавних рейтингових телерадіоканалів роликів з питань європейської інтеграції Держкомтелерадіо державний бюджет 1450 250 300 400 500
кількість програм 110 10 20 40 40 11) підготовка та трансляція в ефірі недержавних рейтингових телерадіоканалів передач, передач у жанрі "ток-шоу", дебатів, дискусій з питань європейської інтеграції -"- -"- 4870 360 795 1835 1880
загальний тираж додаткових тематичних інформаційних матеріалів (тис. примірників) 1000 100 200 300 400 12) виготовлення додаткових тематичних інформаційних матеріалів до друкованих видань -"- -"- 1910 110 400 600 800
обсяг трансляції, годин 13) регулярна трансляція підготовлених на державне замовлення телерадіопрограм та роликів Національною телекомпанією, Національною радіокомпанією, Державною телерадіокомпа- нією "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення" та обласними телерадіокомпа- ніями Держкомтелерадіо у межах коштів, передбачених для утримання відповідного органу виконавчої влади
Разом за завданням 3 41631 2330 8944 13726 16631
у тому числі державний бюджет 25731 1030 6244 8426 10031
місцеві бюджети 15900 1300 2700 5300 6600
4. Інтеграція України до європейського інформаційного та інтелек- туального простору кількість інформаційних матеріалів (млн. примірників) 15 5 5 5 1) розроблення, видання та розповсюдження інформаційних матеріалів (листівок, буклетів, плакатів) МЗС державний бюджет 3000 1000 1000 1000
2) Проведення щороку Дня Європи в обласних центрах, мм. Києві та Севастополі МКТ державний бюджет 260 50 60 70 80
Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцеві бюджети 1260 270 300 330 360
трансляція відеопродукції Національною телекомпанією, Національною радіокомпані- єю, Державною телерадіоком- панією "Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовле- ння", разів 200 20 40 60 80 3) трансляція державними теле- радіокомпаніями відеопродукції європейських держав про їх історію, культуру, мистецтво, шлях до європейської інтеграції, кращі художні та документальні фільми відповідно до двосторонніх угод Держкомтелерадіо у межах коштів, передбачених для утримання відповідного органу виконавчої влади
показ відеопродукції обласними телерадіоком- паніями 2600 260 520 780 1040
кількість заходів 44 8 12 12 12 4) проведення днів культури європейських країн відповідно до двосторонніх угод МКТ державний бюджет 1350 300 350 350 350
кількість телевізійних кореспондент- ських пунктів 10 2 2 3 3 5) утворення і забезпечення діяльності телевізійних кореспондентських пунктів у мм. Брюсселі, Таллінні, Ризі, Вільнюсі, Варшаві, Празі, Братиславі, Будапешті, Бухаресті, Софії Держкомтелерадіо -"- 4830 910 1242 1278 1400
кількість репортажів, підготовлених кореспондент- ськими пунктами для трансляції на телеканалах 420 60 120 120 120
Разом за завданням 4 10700 1530 2952 3028 3190
у тому числі державний бюджет 9440 1260 2652 2698 2830
місцеві бюджети 1260 270 300 330 360
5. Проведення моніторингу стану виконан- ня Програми та рівня поін- формованності громадян і підтримки ними вступу України до ЄС кількість соціологічних досліджень 3 1 1 1 1) проведення всеукраїнських соціологічних досліджень Держкомтелерадіо державний бюджет 780 260 260 260
кількість громадських обговорень 4 1 1 1 1 2) проведення громадських обговорень річного звіту про результати виконання Програми та проектів щорічних планів виконання Програми -"- -"- 60 10 15 15 20
кількість досліджень 4 1 1 1 1 3) проведення соціологічних досліджень в різних регіонах Держкомтелерадіо державний бюджет 220 50 50 60 60
Разом за завданням 5 державний бюджет 1060 60 325 335 340
Усього за Програмою 65286 5436 15269 20421 24160
державний бюджет 43496 3250 11126 13494 15626
у тому числі:
Мінекономіки 210 60 70 80
МОН 9576 2894 3236 3446
МЗС 9500 2500 3000 4000
МКТ 1610 350 410 420 430
МВС 210 60 70 80
Мінпраці 260 260
Мінпаливенерго 210 60 70 80
МОЗ 260 50 60 70 80
Мінжитлокомунгосп 260 50 60 70 80
Мінприроди 260 50 60 70 80
Мінпромполітики 260 50 60 70 80
Мінагрополітики 260 50 60 70 80
Мінтрансзв'язку 260 50 60 70 80
Мінсім'ямолодьспорт 260 50 60 70 80
Мін'юст 260 50 60 70 80
Мінфін 260 50 60 70 80
Антимонопольний комітет 260 50 60 70 80
Фонд державного майна 300 100 100 100
НКАУ 260 50 60 70 80
Головдержслужба 260 50 60 70 80
СБУ 260 50 60 70 80
Держкомнацрелігій 260 50 60 70 80
Держкомстат 260 50 60 70 80
Держмитслужба 260 50 60 70 80
ДПА 210 60 70 80
ДПтС 260 50 60 70 80
Адміністрація Держприкордонслужби 260 50 60 70 80
Держкомтелерадіо 16730 2000 3642 5198 5890
Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації місцеві бюджети 21790 2186 4143 6927 8534
( Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1109 (1109-2011-п) від 20.10.2011 )

Додаток 3
до Програми

ОЧІКУВАНІ РЕЗУЛЬТАТИ

виконання Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки

Найменування завдання Найменування показників виконання завдання Одиниця виміру Значення показників
усього у тому числі за роками
2008 2009 2010 2011
1. Підвищення рівня поінформова- ності громадськості щодо: здійснення заходів, передбачених Програмою кількість:
пріорітетів, стану викона- ння поточних завдань, пер- спектив реа- лізації державної політики європейської інтеграції та співпраці з ЄС і Радою Європи у різ- них сферах можливостей, які існують в рамках співпраці з ЄС та Радою Європи конференцій 94 18 26 25 25
громадських слухань презентацій і тренінгів 108 32 27 8 27 8 27 8 27 8
утворення і забезпечення діяльності центрів європейської інтеграції центрів європейської інтеграції 222 20 32 60 110
2. Підвищення рівня обізнаності громадян щодо європейських цінностей, стандартів, досвіду проведення реформ і критеріїв членства у ЄС проведення конкурсів з європейської тематики кількість конкурсів:
серед журналістів 4 1 1 1 1
наукових робіт серед учнів загальноосвіт- ніх та студентів вищих навчальних закладів 6 2 2 2
підготовка телерадіопро- грам кількість телерадіопрог- рам 110 10 20 40 40
3. Інтеграція України до європейського інформаційно- го та інтелектуаль- ного простору здійснення заходів, передбачених Програмою, зокрема: кількість:
демонстрація відеопродук- ції телерадіопрог- рам та інших видів відеопродукції 2800 280 560 840 1120
утворення телевізійних кореспондент- ських пунктів за кордоном кореспондент- ських пунктів 10 2 2 3 3
підготовка та проведення днів культури європейських держав відповідно до двосторонніх угод заходів у рамках проведення днів культури європейських держав 44 8 12 12 12
4. Проведення моніторингу громадської думки та стану виконання Програми організація і проведення: кількість:
соціологічних досліджень досліджень 7 1 2 2 2
громадського обговорення питань європейської інтеграції України заходів у рамках громадського обговорення 4 1 1 1 1
рівень поін- формованості громадян та відповідно підтримки ними вступу України до ЄС відсотків 50 53 56 60