КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 17 травня 2012 р. № 380 Київ

Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку

Кабінет Міністрів України постановляє:
Внести зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку (277-2011-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2011 р. № 277 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку" (Офіційний вісник України, 2011 р., № 21, ст. 880), виклавши його у редакції, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО 
постановою Кабінету Міністрів України 
від 17 березня 2011 р. № 277 
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України 
від 17 травня 2012 р. № 380)

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Прикладні наукові та науково-технічні розробки, виконання робіт за державним замовленням, фінансова підтримка розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку, розвиток цифрового телерадіомовлення" за напрямом "Фінансова підтримка розвитку інфраструктури наукової діяльності у сфері зв'язку" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів і відповідальним виконавцем бюджетної програми є Адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (далі - Адміністрація Держспецзв'язку).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів щодо забезпечення участі вітчизняних підприємств, установ та організацій у міжнародних виставках, конференціях, конгресах, семінарах, пов'язаних з науковою діяльністю у сфері зв'язку (далі - заходи).
4. План заходів щодо виконання бюджетної програми затверджується Адміністрацією Держспецзв'язку та подається Мінфіну у двотижневий строк після його затвердження.
Інформація про виконання такого плану заходів подається щокварталу до 1 числа наступного місяця Мінфіну.
Для здійснення заходу, передбаченого зазначеним планом заходів, Адміністрація Держспецзв'язку видає наказ, до якого додається кошторис витрат, пов'язаних з підготовкою і здійсненням заходу, з відповідними розрахунками та обґрунтуваннями.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законодавством порядку.
Попередня оплата таких товарів, робіт і послуг проводиться з урахуванням положень бюджетного законодавства.
Адміністрація Держспецзв'язку забезпечує цільове та ефективне використання бюджетних коштів.
Не допускається спрямування бюджетних коштів на:
придбання товарів, робіт і послуг, які безпосередньо не пов'язані із здійсненням заходів;
оплату посередницьких послуг;
фінансування заходів, які здійснюються за іншими бюджетними програмами;
здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку;
оплату проїзду, проживання, харчування, добових особам, які беруть участь у заходах.
6. Відображення в первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
7. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.