УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.

Угода

про співробітництво між Державним комітетом архівів України та Архівом Сербії і Чорногорії

( Про припинення дії Угоди додатково див. Угоду (893_007) від 25.04.2012 )
Дата підписання:
Дата набуття чинності:
25.08.2004
25.08.2004
Державний комітет архівів України та Архів Сербії і Чорногорії, які надалі йменуються Сторони,
керуючись ст. 26 "Програми співробітництва в галузі освіти та культури між Кабінетом Міністрів України та Союзним урядом Союзної Республіки Югославія на 2002 - 2004 від 12 лютого 2002 року",
діючи в інтересах подальшого розвитку фахових, наукових та культурних зв'язків та
виходячи із взаємного прагнення до всебічної співпраці між архівними установами обох держав,
домовилися про таке:

Стаття 1

Сторони розвивають співробітництво на основі принципів рівноправності та взаємної вигоди, із дотриманням відповідного національного законодавства обох держав, загальновизнаних принципів і норм міжнародного права.

Стаття 2

Сторони домовляються щодо обміну спеціалістами з метою проведення спільних наукових досліджень, вивчення архівних матеріалів.
При цьому Сторона, що приймає, бере на себе витрати, пов'язані з перебуванням відрядженого, а Сторона, що направляє, бере на себе витрати на проїзд до місця призначення на території держави Сторони, що приймає, та назад.
Сторони зобов'язуються погоджувати терміни, умови і програму таких відряджень не пізніше, ніж за три місяці до їхнього початку.

Стаття 3

Відповідно до національних законодавств обох держав Сторони забезпечують вільний доступ архівних співробітників і дослідників, що працюють в рамках реалізації цієї Угоди, до відкритих архівних документів, а також до всіх довідкових матеріалів архівних фондів, як опублікованих, так і неопублікованих, що стосуються тем їхніх досліджень.

Стаття 4

З метою поповнення національних архівних фондів Сторони домовляються про обмін копіями архівних документів, які знаходяться на збереженні в державних архівах іншої Сторони, на основі взаємності.

Стаття 5

Сторони готують спільні архівні виставки, наукові та фахові конференції, збірники документів, забезпечують обмін фаховою архівознавчою літературою та іншими виданнями.

Стаття 6

Ця Угода набуває чинності з дати підписання і діє протягом трьох років. Вона може бути продовжена на наступний трирічний період, якщо жодна зі Сторін не пізніше ніж за шість місяців до закінчення терміну дії Угоди письмово не повідомить іншій Стороні про свій намір припинити її дію.

Стаття 7

За взаємною домовленістю Сторони можуть вносити до цієї Угоди зміни та доповнення, які оформлюються додатковим Протоколом, що становитиме невід'ємну частину цієї Угоди.
Вчинено в м. Відні 25 серпня 2004 року в двох примірниках, кожний українською та сербською мовами, причому обидва тексти мають однакову силу.
За Державний комітет
архівів України
Геннадій Боряк
(підпис)
За Архів
Сербії і Чорногорії
Мийомир Вуячич
(підпис)