УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства
соціальної політики України
10.02.2012 № 71 ( z0339-12 )
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
29 лютого 2012 р. 
за № 343/20656
( Положення втратило чинність на підставі Наказу Міністерства соціальної політики № 402 від 04.07.2012 (z1215-12) )

ПОЛОЖЕННЯ

про відомчу заохочувальну відзнаку Міністерства соціальної політики України - Почесна грамота Міністерства соціальної політики України

I. Загальні положення

1.1. Почесна грамота Міністерства соціальної політики України (далі - Почесна грамота) є відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства соціальної політики України.
1.2. Почесною грамотою нагороджуються працівники Міністерства соціальної політики України (далі - Міністерство), центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Віце-прем’єр-міністра України - Міністра соціальної політики України (далі - Міністр), підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства, за зразкове виконання службових обов’язків пов’язаних із реалізацією державної соціальної політики України, які мають стаж роботи в сфері управління Міністерства не менше ніж п’ять років.
1.3. Почесною грамотою можуть бути нагороджені інші особи та працівники органів державної влади, підприємств, установ і організацій, в тому числі громадських, які внесли значний вклад у забезпечення реалізації державної соціальної політики.
1.4. В окремих випадках за значні особисті досягнення, нагородження можливе без врахування стажу роботи за рішенням Міністра.
1.5. Особи, нагороджені Почесною грамотою, можуть бути представлені до нагородження повторно не раніше ніж через три роки після останнього нагородження.

II. Порядок представлення до нагородження Почесною грамотою

2.1. Висунення кандидатур для нагородження Почесною грамотою здійснюється відкрито, з обговоренням на зборах трудового колективу, де працює особа, яку представляють до нагородження.
2.2. Подання про нагородження вносять на ім’я Міністра заступники Міністра, керівники структурних підрозділів апарату Міністерства за погодженням із заступником Міністра відповідно до розподілу обов’язків, керівники Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства, та відповідних органів громадських організацій, визначених їх статутними положеннями.
2.3. У поданні зазначаються заслуги осіб, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження. До подання додаються:
біографічна довідка, засвідчена підписом керівника кадрової служби відповідного органу та скріплена печаткою;
інформація про досягнення, у якій зазначаються конкретні заслуги осіб, що стали підставою для порушення клопотання щодо нагородження.
2.4. Подання про нагородження Почесною грамотою, які вносяться з нагоди державного, професійного свята, ювілею особи, вносяться не пізніше, ніж за місяць до відповідної дати.
2.5. Наступне нагородження іншою відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства можливе не раніше, ніж через три роки після попереднього нагородження.
2.6. Про нагородження Почесною грамотою видається наказ Міністерства.
2.7. У разі порушення вимог цього Положення, подання разом з матеріалами повертається суб’єкту подання.
2.8. Працівникам апарату Міністерства у зв’язку із нагородженням відомчою заохочувальною відзнакою одноразово виплачується премія, розмір якої встановлюється наказом щорічно на поточний рік з урахуванням видатків на преміювання, передбачених в кошторисі апарату Міністерства.
Працівникам органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства, та громадських організацій у зв’язку із нагородженням відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства може виплачуватися премія з урахуванням видатків на преміювання, передбачених в їх кошторисах.

III. Порядок вручення Почесної грамоти

3.1. Почесна грамота вручається в урочистій обстановці Міністром або за його дорученням одним із заступників Міністра, керівниками структурних підрозділів апарату Міністерства, Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства, та громадських організацій, членом якої є нагороджена особа.
Вручення Почесної грамоти доцільно приурочувати до загальнодержавних свят, ювілейних дат тощо.
3.2. Облік нагороджених Почесною грамотою забезпечує Управління кадрового забезпечення центрального апарату Міністерства.
3.3. Втрачена Почесна грамота повторно не видається.
3.4. В особовій справі та трудовій книжці нагородженого кадрова служба органу державної влади, підприємства, установи, організації де працює нагороджений, здійснює відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу.
Начальник Управління
кадрового забезпечення
В. Карастоянова