УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ЗАТВЕРДЖЕНО 
Наказ Міністерства 
соціальної політики України 
10.02.2012 № 71 ( z0339-12 )
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
29 лютого 2012 р. 
за № 340/20653
( Положення втратило чинність на підставі Наказу Міністерства соціальної політики № 402 від 04.07.2012 (z1215-12) )

ПОЛОЖЕННЯ

про відомчу заохочувальну відзнаку Міністерства соціальної політики України - нагрудний знак "За вислугу"

I. Загальні положення

1.1. Нагрудний знак "За вислугу" (далі - нагрудний знак) є відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства соціальної політики України.
1.2. Нагрудним знаком нагороджуються працівники Міністерства соціальної політики України (далі - Міністерство), центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Віце-прем’єр-міністра України - Міністра соціальної політики України (далі - Міністр), підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства, за багаторічну сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, вагомий особистий внесок у справу, пов’язану із реалізацією державної соціальної політики України, які мають стаж роботи в сфері управління Міністерства не менше ніж п’ятнадцять років.
1.3. Особа може бути нагороджена нагрудним знаком "За вислугу" один раз.

II. Порядок представлення до нагородження нагрудним знаком

2.1. Висунення кандидатур для нагородження нагрудним знаком здійснюється відкрито.
2.2. Подання про нагородження вносять на ім’я Міністра заступники Міністра, керівники структурних підрозділів апарату Міністерства за погодженням із заступником Міністра відповідно до розподілу обов’язків, керівники Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства.
2.3. У поданні зазначаються заслуги працівника, що стали підставою для порушення клопотання про нагородження. До подання додаються:
біографічна довідка, засвідчена підписом керівника кадрової служби відповідного органу та скріплена печаткою;
інформація про трудові досягнення, у якій зазначаються конкретні заслуги осіб, що стали підставою для порушення клопотання щодо нагородження.
2.4. Подання про нагородження нагрудним знаком, які вносяться з нагоди державного, професійного свята, ювілею особи, вносяться не пізніше ніж за місяць до відповідної дати.
2.5. Наступне нагородження іншою відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства можливе не раніше ніж через три роки після попереднього нагородження.
2.6. Про нагородження нагрудним знаком видається наказ Міністерства.
2.7. У разі порушення вимог цього Положення, подання разом з матеріалами повертається суб’єкту подання.
2.8. Працівникам апарату Міністерства у зв’язку із нагородженням відомчою заохочувальною відзнакою одноразово виплачується премія, розмір якої встановлюється наказом щорічно на поточний рік з урахуванням видатків на преміювання, передбачених в кошторисі апарату Міністерства.
Працівникам центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства у зв’язку із нагородженням відомчою заохочувальною відзнакою Міністерства може виплачуватися премія з урахуванням видатків на преміювання, передбачених в їх кошторисах.

III. Порядок вручення нагрудного знака

3.1. Нагрудний знак вручається в урочистій обстановці Міністром або за його дорученням одним із заступників Міністра, керівниками структурних підрозділів апарату Міністерства, Міністерства соціальної політики Автономної Республіки Крим, головних управлінь праці та соціального захисту населення обласних, Київської міської, Управління праці та соціального захисту населення Севастопольської міської державних адміністрацій, центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується через Міністра, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства.
Вручення нагрудного знака доцільно приурочувати до загальнодержавних свят, ювілейних дат тощо.
3.2. Особі, нагородженій нагрудним знаком, видається посвідчення за підписом Міністра. Облік нагороджень нагрудним знаком забезпечує Управління кадрового забезпечення центрального апарату Міністерства.
3.3. В особовій справі та трудовій книжці нагородженого кадрова служба органу державної влади, підприємства, установи, організації де працює нагороджений, здійснює відповідний запис із зазначенням дати і номера наказу.

IV. Порядок носіння і зберігання нагрудного знака

4.1. Нагрудний знак носять на правому боці грудей і за наявності державних нагород України розміщують нижче них.
4.2. Втрачений нагрудний знак та посвідчення до нього повторно не видаються.
Начальник Управління
кадрового забезпечення
В. Карастоянова