УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
N 333 від 06.11.2001
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2002 р.
за N 164/6452
( Рішення втратило чинність на підставі Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 1286 (z1338-13) від 23.07.2013 )

Про внесення змін до Положення про проведення контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах акціонерних товариств, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23.12.98 N 199 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 10.03.99 за N 149/3442

Відповідно до статті 7 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) , з метою вдосконалення і врегулювання контрольно-ревізійної діяльності Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Унести зміни до Положення про проведення контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах акціонерних товариств, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23.12.98 N 199 (z0149-99) та зареєстрованого в Міністерстві юстицій України 10.03.99 за N 149/3442 (додаються).
2. Юридичному управлінню (Волохов Л.А.) спільно з контрольно-правовим управлінням (Матвієнко Р.П.) забезпечити державну реєстрацію цього рішення у Міністерстві юстиції України.
3. Управлінню організаційного забезпечення Комісії забезпечити опублікування рішення відповідно до чинного законодавства.
4. Загальному відділу надіслати копії цього рішення до всіх функціональних підрозділів центрального апарату та територіальних управлінь Комісії.
5. Рішення набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації у Міністерстві юстицій України.
6. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії - заступника Голови Волкова М.Ф.
Голова Комісії
О.Мозговий
Протокол засідання Комісії
від "6" листопада 2001 р. N 47

Затверджено
Рішення Державної комісії з
цінних паперів та фондового
ринку
06.11.2001 N 333
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
20 лютого 2002 р.
за N 164/6452

Зміни до Положення про проведення контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах акціонерних товариств, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 23.12.98 N 199 ( z0149-99 ) та зареєстрованого в Міністерстві юстицій України 10.03.99 за N 149/3442

1. Підпункт 2.2 викласти в такій редакції:
"2.2. Склад представників центрального апарату Комісії визначається Головою Комісії або членом Комісії - заступником Голови, що відповідає за контрольно-ревізійну роботу.
Якщо до складу представників Комісії для контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах акціонерних товариств входять працівники кількох управлінь та самостійних відділів центрального апарату Комісії, то такий склад затверджується в установленому порядку відповідним наказом Голови Комісії.
Якщо до складу контрольної групи входять представники центрального апарату Комісії та територіального управління, то такий склад затверджується в установленому порядку відповідним наказом Голови Комісії".
2. Абзац другий підпункту 2.5 викласти в такій редакції:
"Інші працівники Комісії мають право проводити контроль за реєстрацією акціонерів на підставі службового посвідчення та письмового доручення за формою згідно з додатком. Таке право надається працівникам центрального апарату Комісії Головою або членом Комісії - заступником Голови, що відповідає за контрольно-ревізійну роботу".
3. Підпункт 2.8 викласти в такій редакції:
"2.8. При виникненні випадків, перерахованих у підпункті 2.1 цього Положення, безпосередньо у центральному апараті Комісії, контрольно-правове управління Комісії готує та вносить на розгляд Голови Комісії та/або члена Комісії - заступника Голови, який згідно з розподілом обов'язків відповідає за контрольно-ревізійну роботу, пропозиції щодо надання доручення на проведення контролю за реєстрацією акціонерів відповідному територіальному управлінню або проведення такого контролю працівниками центрального апарату Комісії".
4. Підпункт 2.9 викласти в такій редакції:
"2.9. Начальники територіальних управлінь Комісії мають право самостійно у випадках, перерахованих у підпункті 2.1 цього Положення, надавати письмові доручення на проведення контролю за реєстрацією акціонерів.
У разі надання доручення працівникам центрального апарату Комісії для проведення контролю за реєстрацією акціонерів товариства, що розташоване на підвідомчій території територіального управління, доручення територіального управління для проведення контролю за реєстрацією акціонерів цього товариства (у разі наявності) негайно скасовується уповноваженою особою, яка його видала.
У такому разі територіальне управління повідомляється листом (за підписом начальника контрольно-правового управління) про призначення працівників центрального апарату Комісії для проведення контролю за реєстрацією акціонерів товариства, що розташоване на підвідомчій території територіального управління".
5. Підпункт 2.10 викласти в такій редакції:
"2.10. Письмові доручення виписуються у двох примірниках: перший видається контрольній групі, другий примірник залишається у контрольно-правовому управлінні Комісії або у територіальному управлінні Комісії".
6. Абзац п'ятий підпункту 3.4 викласти в такій редакції:
"- відповідно до письмового доручення - порушувати справу про правопорушення та складати акт (для юридичних осіб) про правопорушення на ринку цінних паперів; складати протокол (для фізичних або посадових осіб) про правопорушення на ринку цінних паперів".
7. Підпункт 4.5 викласти в такій редакції:
"4.5. У разі ненадання керівником виконавчого органу акціонерного товариства (або реєстратора) або особою, яка його заміщує, під час контролю за проведенням реєстрації акціонерів, документів, які використовувалися під час реєстрації, або в разі подання в них недостовірної інформації, керівник контрольної групи відповідно до письмового доручення порушує справу про правопорушення та складає акт (для юридичних осіб) про правопорушення на ринку цінних паперів; складає протокол (для фізичних осіб) про правопорушення на ринку цінних паперів за неподання або подання недостовірної інформації у порядку, встановленому Правилами розгляду справ про порушення вимог законодавства на ринку цінних паперів та застосування санкцій, затвердженими рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 27.01.97 N 10/1814 (z0010-97) (із змінами та доповненнями)".
8. Підпункт 4.12 викласти в такій редакції:
"4.12. Дії працівників Комісії, що проводять контроль за реєстрацією акціонерів, можуть бути оскаржені керівником виконавчого органу товариства або особою, яка його заміщає, та посадовими особами реєстратора - у начальника контрольно-правового управління Комісії, начальника територіального управління, члена Комісії - заступника Голови, який згідно з розподілом обов'язків відповідає за контрольно-ревізійну роботу, Голови Комісії".
9. Підпункт 6.2 викласти в такій редакції:
"6.2. Загальний нагляд за проведенням контролю за реєстрацією акціонерів для участі в загальних зборах фахівцями центрального апарату Комісії та її територіальних управлінь здійснює член Комісії - заступник Голови, який згідно з розподілом обов'язків відповідає за контрольно-ревізійну роботу".
10. Викласти в новій редакції додаток до Положення про проведення контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах акціонерних товариств (додається).
Начальник контрольно-правового
управління
Р.Матвієнко

Додаток
до Положення про проведення
контролю за реєстрацією
акціонерів для участі у
загальних зборах
акціонерних товариств

Доручення

від ___________ 200_ року N ____

на проведення контролю за реєстрацією акціонерів для участі у загальних зборах

______________________________________________________

(повне найменування акціонерного товариства)

     Я, (посада,  прізвище, ім'я та по батькові), на підставі ст.9
Закону України "Про державне регулювання ринку  цінних  паперів  в
Україні"  та  ст.41  Закону  України "Про господарські товариства"
доручаю
     1. __________________________________________________________
            (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
     2. __________________________________________________________
            (посада, прізвище, ім'я та по батькові)
провести контроль за реєстрацією акціонерів для участі у загальних
зборах ___________________________________________________________
           (повне найменування акціонерного товариства)
     На підставі  цього  Доручення  зазначені  уповноважені  особи
Комісії мають право:
     безперешкодно входити    до    підприємства,    в   установи,
організації за службовим посвідченням та мати доступ до документів
та   інших  матеріалів,  необхідних  для  проведення  контролю  за
реєстрацією акціонерів;
     вимагати для  контролю необхідні документи та іншу інформацію
у зв'язку з реалізацією своїх повноважень.
     У разі виявлення правопорушень законодавства про цінні папери
доручаю _________________________________________________________:
              (посада, прізвище, ім'я та по батькові
                    керівника контрольної групи)
     порушити справу  про  правопорушення  та  скласти   акт   про
правопорушення на ринку цінних паперів;
     скласти протокол про правопорушення на ринку цінних паперів;
     при необхідності - вилучити документи, які підтверджують факт
правопорушення.
     Повноваження  за цим дорученням не можуть бути передані іншим
особам.
     Доручення дійсне до "___" _______________ 200_ року.
     Термін дії  доручення  продовжено  до  "__" ____________ 200_
року.
 Голова Комісії або
 член Комісії -
 заступник  Голови         _________________   ___________________
                               (підпис)             (прізвище)
 (згідно з обов'язками відповідає за
  контрольно-ревізійну роботу)
 або
 Начальник територіального
 управління Комісії        _________________   ___________________
                               (підпис)             (прізвище)
              М.П.