УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ ТА ФОНДОВОГО РИНКУ
Р І Ш Е Н Н Я
03.06.2003 N 253
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 липня 2003 р.
за N 642/7963
( Рішення втратило чинність на підставі Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 432 (z0438-14) від 08.04.2014 )

Про затвердження змін та доповнень до Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.98 N 60 (зі змінами та доповненнями)

( Рішення фактично втратило чинність у зв'язку з втратою чинності Положення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку N 60 (vr060312-98) від 26.05.98, до якого вносились зміни )
З метою удосконалення порядку ведення реєстрів власників іменних цінних паперів та відповідно до ст. 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" (448/96-ВР) Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:
1. Затвердити зміни та доповнення до Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.98 N 60 (vr060312-98) (зі змінами та доповненнями) (додаються).
2. Управлінню регулювання та розвитку ринку цінних паперів (О. Науменко) забезпечити державну реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України.
3. Управлінню організаційного забезпечення Комісії (Н. Піскун) опублікувати рішення відповідно до чинного законодавства.
4. Рішення набирає чинності відповідно до чинного законодавства.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Комісії А. Головка.
Голова Комісії
О.Мозговий
Протокол засідання Комісії
03.06.2003 N 24

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Державної
комісії з цінних паперів
та фондового ринку
03.06.2003  N 253
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 липня 2003 р.
за N 642/7963

ЗМІНИ ТА ДОПОВНЕННЯ

до Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів ( vr060312-98 )

1. Пункт 2.1 доповнити абзацами двадцять шостим - двадцять сьомим такого змісту:
"направлення повідомлення номінальним утримувачам про блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на підставі постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів;
направлення повідомлення до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про проведення блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на підставі постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів або блокування цінних паперів на відповідному особовому рахунку за рішенням суду, Антимонопольного комітету України".
2. Абзац сьомий підпункту 3.4.3 викласти в такій редакції:
"Реєстрація блокування цінних паперів, що обліковуються на особовому рахунку номінального утримувача, допускається тільки на підставі постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів або за рішенням суду, наданим реєстроутримувачу".
3. Абзац сьомий пункту 7.13 викласти в такій редакції:
"блокування всіх цінних паперів у випуску на підставі постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів або блокування цінних паперів на відповідному особовому рахунку за рішенням суду, Антимонопольного комітету України".
4. Пункт 7.21 доповнити абзацами тринадцятим - двадцять другим такого змісту:
"Блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на рахунках цього емітента та особових рахунках зареєстрованих осіб може здійснюватись у разі винесення уповноваженою особою Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку постанови про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів.
Блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на рахунках цього емітента та особових рахунках зареєстрованих осіб здійснюється реєстроутримувачем на підставі подання документів, визначених у підпункті 7.21.6 пункту 7.21 цього Положення, протягом п'яти робочих днів від дати прийняття таких документів.
Реєстроутримувач протягом одного робочого дня з моменту отримання постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів повинен направити номінальним утримувачам:
повідомлення про проведення блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента;
копію постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів.
Реєстроутримувач зобов'язаний направити повідомлення про проведення блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку протягом наступного робочого дня з дати отримання постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів або блокування цінних паперів на відповідному особовому рахунку за рішенням суду, Антимонопольного комітету України.
Блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на рахунках цього емітента та особових рахунках зареєстрованих осіб припиняється реєстроутримувачем за умови припинення існування обтяжень, установлених щодо цінних паперів.
Підставою для внесення реєстроутримувачем у систему реєстру змін щодо припинення блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на рахунках цього емітента та особових рахунках зареєстрованих осіб є:
закінчення встановленого терміну обтяження цінних паперів зобов'язаннями у разі блокування на визначений термін;
надходження документів про припинення блокування".
5. Пункт 7 доповнити підпунктом 7.21.6 такого змісту:
"Блокування всіх цінних паперів окремого випуску окремого емітента на рахунках цього емітента та особових рахунках зареєстрованих осіб здійснюється реєстроутримувачем на підставі постанови уповноваженої особи Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку про накладення санкції за правопорушення на ринку цінних паперів у вигляді зупинення розміщення (продажу) та обігу цінних паперів.
При цьому разом із зазначеною постановою реєстроутримувачу можуть подаватися інші додаткові (супроводжувальні) документи".
Начальник управління
регулювання та розвитку
ринку цінних паперів
О.Науменко