КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 29 лютого 2012 р. № 205
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів щодо боротьби із шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 420 від 10.09.2014 (420-2014-п) )
Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів щодо боротьби із шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин, що додається.
Прем'єр-міністр України
М.АЗАРОВ
Інд.70
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 29 лютого 2012 р. № 205

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів щодо боротьби із шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Заходи по боротьбі з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин, запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінагрополітики, відповідальним виконавцем бюджетної програми - Держветфітослужба.
( Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 420 від 10.09.2014 (420-2014-п) )
3. Метою бюджетної програми є забезпечення стабільної епізоотичної та екологічної ситуації шляхом здійснення заходів щодо запобігання поширенню, локалізації та ліквідації особливо небезпечних шкідників, збудників хвороб сільськогосподарських рослин, а також запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин.
4. Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку заходів в агропромисловому комплексі, зокрема на:
запобігання поширенню, локалізацію та ліквідацію особливо небезпечних шкідників та збудників хвороб сільськогосподарських рослин;
запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин.
5. Спрямування бюджетних коштів здійснюється згідно з порядками, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2008 р. № 398 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення заходів щодо боротьби з шкідниками та хворобами сільськогосподарських рослин" (398-2008-п) (Офіційний вісник України, 2008 р., № 32, ст. 1046) і наказом Міністерства аграрної політики та Міністерства фінансів від 10 лютого 2007 р. № 80/177 "Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету, передбачених на здійснення заходів щодо запобігання розповсюдженню збудників інфекційних хвороб тварин" (z0161-07) .
6. Використання бюджетних коштів здійснюється з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов’язань минулих років, узятих на облік в органах Казначейства, у разі їх відповідності паспорту бюджетної програми.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти здійснюється в установленому законом порядку.
8. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються відповідно до Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами (z0130-13) , затвердженого в установленому законодавством порядку.
( Пункт 8 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 420 від 10.09.2014 (420-2014-п) )
9. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.