КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 31 березня 2015 р. № 149
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення , що додається.
Прем'єр-міністр України
А.ЯЦЕНЮК
Інд. 26
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 31 березня 2015 р. № 149

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Здійснення заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги центрами соціально-психологічної реабілітації населення" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Мінсоцполітики.
Розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є:
Державна служба у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі - Служба) (відповідальний виконавець бюджетної програми);
центри соціально-психологічної реабілітації населення (далі - центри).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів щодо надання центрами соціальної та психологічної допомоги постраждалим учасникам антитерористичної операції, громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, та населенню, яке проживає на території радіоактивного забруднення, з урахуванням необхідності погашення заборгованості за бюджетними зобов’язаннями минулих років, зареєстрованої в органах Казначейства.
4. Служба здійснює розподіл бюджетних коштів між центрами у межах бюджетних призначень з урахуванням планів заходів щодо надання соціальної та психологічної допомоги, розроблених центрами за погодженням із Службою.
У разі потреби до плану заходів можуть вноситися зміни.
5. Центри для здійснення заходів, зазначених у пункті 3 цього Порядку, забезпечують наявність відповідального кваліфікованого штату працівників та матеріально-технічної бази.
6. Центри подають Службі звіт за встановленою формою щокварталу до 15 числа наступного місяця, а річний - до 20 січня наступного року.
7. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Складення та подання звітів про виконання паспорта бюджетної програми, фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим і ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.