ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
ІМЕНЕМ УКРАЇНИ
4 листопада 2009 року м. Київ
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі:
головуючого Кривенка В.В.,
суддів: Гусака М.Б., Маринченка В.Л., Панталієнка П.В.,
Самсіна І.Л., Терлецького О.О., Тітова Ю.Г., —
при секретарі судового засідання – Міщенко Т.В.,
за участю представника позивача – Дяків Г.М.,
розглянувши за винятковими обставинами у відкритому судовому засіданні за скаргою Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків справу за позовом Відкритого акціонерного товариства "Укрнафта" в особі Качанівського газопереробного заводу до Спеціалізованої державної податкової інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків, Охтирської об’єднаної державної податкової інспекції Сумської області про визнання недійсними податкових повідомлень-рішень,
в с т а н о в и л а:
У листопаді 2005 року Відкрите акціонерне товариство "Укрнафта" в особі Качанівського газопереробного заводу звернулося до суду із указаним позовом, мотивуючи його тим, що визначені податковим органом податкові зобов’язання не ґрунтуються на нормах податкового законодавства.
Господарський суд м. Києва постановою від 31 травня 2007 року, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 22 жовтня 2007 року, позов задовольнив.
Вищий адміністративний суд України ухвалою від 3 лютого 2009 року рішення судів першої та апеляційної інстанцій залишив без змін.
У скарзі до Верховного Суду України Спеціалізована державна податкова інспекція у м. Києві по роботі з великими платниками податків порушила питання про перегляд за винятковими обставинами зазначеної ухвали Вищого адміністративного суду України, пославшись на неоднакове застосування судом касаційної інстанції однієї й тієї самої норми права.
Заслухавши пояснення представника позивача, перевіривши за матеріалами справи наведені у скарзі доводи, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України дійшла висновку про відсутність підстав для задоволення скарги.
Згідно з частиною 1 статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України Верховний Суд України задовольняє скаргу в разі виявлення неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції однієї й тієї самої норми права.
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України зазначеного порушення закону не виявила.
Частиною 1 статті 244 Кодексу адміністративного судочинства України установлено, що Верховний Суд України відмовляє в задоволенні скарги, якщо обставини, які стали підставою для провадження за винятковими обставинами, не підтвердилися.
На підставі наведеного та керуючись статтями 241 –244 Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) , колегія суддів Судової палати в адміністративних справа Верховного Суду України
п о с т а н о в и л а:
Відмовити Спеціалізованій державній податковій інспекції у м. Києві по роботі з великими платниками податків у задоволенні скарги.
Ухвалу Вищого адміністративного суду України від 3 лютого 2009 року залишити без змін.
постанова є остаточною і не може бути оскаржена, крім випадку, встановленого пунктом 2 частини 1 статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України.
Головуючий В.В. Кривенко Судді М.Б. Гусак В.Л. Маринченко П.В. Панталієнко І.Л. Самсін О.О. Терлецький Ю.Г. Тітов