ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА
У Х В А Л А
19.11.2007 N 5/273
Окружний адміністративний суд міста Києва в складі: судді Кочана В.М., секретаря Стріхи В.І., розглянувши клопотання Тендерної палати України про вжиття заходів забезпечення позову у справі за позовом Тендерної палати України до Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель про скасування рішення N 01/15рш (vr015521-07) від 06.09.2007 р., В С Т А Н О В И В:
Тендерною палатою України заявлено клопотання про вжиття заходів забезпечення позову у справі шляхом зупинення дії рішення Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель N 01/15рш (vr015521-07) від 06.09.2007 р. "Про порядок внесення змін та доповнень у Порядок подачі та розгляду заяв щодо застосування процедур державних закупівель у одного учасника та з обмеженою участю" та заборони Міжвідомчій комісії з питань державних закупівель надавати висновки про можливість застосування процедури закупівлі у одного учасника за відсутності витягу з відповідного тематичного каталогу учасників процедур закупівель, який видає Тендерна палата України до вирішення даного адміністративного позову.
Клопотання мотивоване явною суперечністю рішення від 06.09.2007 р. нормам Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) та порушенням процесуального порядку прийняття рішень, встановленого Законом України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти".
Відповідно до ст. 117 КАС України (2747-15) суд може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також, якщо є очевидними ознаки протиправної рішення, дії чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.
Станом на 19.11.2007 р. суду представлено достатньо доказів, які свідчать, про очевидність ознак протиправності рішення суб'єкта владних повноважень.
Керуючись ст. ст. 117, 118 Кодексу адміністративного судочинства України (2747-15) , Окружний адміністративний суд міста Києва У Х В А Л И В:
Клопотання Тендерної палати України про вжиття заходів забезпечення позову задовольнити.
Забезпечити адміністративний позов - зупинити дію рішення Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель N 01/15рш (vr015521-07) від 06.09.2007 р. "Про порядок внесення змін та доповнень у Порядок подачі та розгляду заяв щодо застосування процедур державних закупівель у одного учасника та з обмеженою участю"; заборонити Міжвідомчій комісії з питань державних закупівель надавати висновки про можливість застосування процедури закупівлі у одного учасника за відсутності витягу з відповідного тематичного каталогу учасників процедур закупівель, який видає Тендерна палата України, до вирішення поданого адміністративного позову по суті.
Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку і в строки, передбачені ст. 186 КАС України (2747-15) . Оскарження ухвали не зупиняє її виконання і не перешкоджає подальшому розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження ухвали суду може бути подана протягом п'яти днів з дня її отримання, а апеляційна скарга - протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.
Суддя
В.М.Кочан