ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ З УПРАВЛІННЯ ЗОНОЮ ВІДЧУЖЕННЯ
НАКАЗ
24.11.2015 № 128

Про створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр"

Відповідно до Господарського кодексу України (436-15) , Цивільного кодексу України (435-15) , законів України "Про управління об'єктами державної власності" (185-16) , "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" (755-15) , з метою підвищення ефективності управління державним майном і оптимізації виконання на території зони відчуження і зони безумовного (обов'язкового) відселення заходів з ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи НАКАЗУЮ:
1. Створити у сфері управління Державного агентства України з управління зоною відчуження державні підприємства:
1.1. Державне спеціалізоване підприємство "Північна Пуща" - шляхом виділу з державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат" Відділення лісового господарства "Чорнобильська Пуща" (далі - ДСП "Північна Пуща").
1.2. Державне спеціалізоване підприємство "Екоцентр" - шляхом виділу з державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат" Відділення експлуатації водоохоронних споруд і систем, Вимірювального центру радіаційно-екологічного моніторингу та радіаційно-дозиметричного контролю "Екоцентр" (далі - ДСП "Екоцентр").
2. Визначити ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" правонаступниками майна, прав та обов'язків державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат" у частині майна, прав та обов'язків, пов'язаних з діяльністю Відділення лісового господарства "Чорнобильська Пуща", Відділення експлуатації водоохоронних споруд і систем, вимірювального центру радіаційно-екологічного моніторингу та радіаційно-дозиметричного контролю "Екоцентр", згідно з розподільчим балансом.
3. Для здійснення заходів зі створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" шляхом виділу створити комісію у складі згідно з додатком 1.
4. Затвердити План заходів зі створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" шляхом виділу згідно з додатком 2.
5. Комісії зі створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" забезпечити виконання Плану заходів у встановлені терміни.
6. Керівнику ДСК "Чорнобильський спецкомбінат" внести зміни до Статуту підприємства та надати ДАЗВ на затвердження, після чого здійснити державну реєстрацію в порядку та терміни, визначені чинним законодавством.
7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.
В. о. Голови
В. Петрук
Додаток 1
до наказу ДАЗВ
24.11.2015 № 128

СКЛАД

комісії зі створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр"

Лазаренко
Анатолій Якович
-
голова комісії, завідувач сектору капітального будівництва та управління майном ДАЗВ
Боклагов
Сергій Григорович
-
заступник голови комісії, перший заступник генерального директора ДСП "Чорнобильський спецкомбінат"
Коноваленко
Світлана Леонідівна
-
член комісії, головний бухгалтер ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" (за згодою)
Кедрановський
Микола Віталійович
-
член комісії, начальник виробничого відділу міжнародних проектів відділення "Екоцентр" ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" (за згодою)
Пилипенко
Наталія Юріївна
-
член комісії, начальник юридичного відділу ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" (за згодою)
Чупрік
Михайло Олександрович
-
член комісії, начальник відділу кадрів ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" (за згодою)
Никончук
Володимир Іванович
-
член комісії, головний інженер відділення лісового господарства "Чорнобильська Пуща" ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" (за згодою)
Додаток 2
до наказу ДАЗВ
24.11.2015 № 128

ПЛАН ЗАХОДІВ

зі створення ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" шляхом виділу

Назва заходу
Термін виконання
1.
Повідомити державного реєстратора про рішення стосовно створення юридичної особи шляхом виділу та надати в установленому законодавством порядку документи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відповідних записів.
Протягом 3 робочих днів з дати видання наказу
2.
Здійснити інвентаризацію майна, а також інших статей балансу, зокрема - дебіторської та кредиторської заборгованостей Відділення лісового господарства "Чорнобильська Пуща"; Відділення експлуатації водоохоронних споруд і систем та Вимірювального центру радіаційно-екологічного моніторингу та радіаційно-дозиметричного контролю "Екоцентр", за результатами скласти розподільчий баланс, який висновками Комісії надати ДАЗВ на затвердження.
До 01.02.2016 року
3.
Розробити та подати на затвердження ДАЗВ проекти статутів ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр".
Протягом 14 днів з дати видання наказу
4.
Попередити працівників Відділення лісового господарства "Чорнобильська Пуща" та Вимірювального центру радіаційно-екологічного моніторингу та радіаційно-дозиметричного контролю "Екоцентр" державного спеціалізованого підприємства "Чорнобильський спецкомбінат", а також відповідні органи професійних спілок про виділ підрозділів зі складу ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" та створення нових державних підприємств.
Відповідно до законодавства
5.
Передати за актами приймання-передачі ДСП "Північна Пуща" та ДСП "Екоцентр" на баланси відповідні майно, активи та пасиви, відповідно до затвердженого розподільчого балансу.
До 15.02.2016 року
6.
Інформувати ДАЗВ про стан виконання цих заходів
до 10 числа кожного місяця, наступного за звітним
7.
Завершити заходи з реорганізації.
протягом 90-денного строку з дня публікації повідомлення про виділ
( Текст взято з сайту ДАЗВ України http://dazv.gov.ua )