ДЕРЖАВНА КАЗНАЧЕЙСЬКА СЛУЖБА УКРАЇНИ
НАКАЗ
04.01.2016 № 2

Про внесення змін до наказу Державної казначейської служби України від 29.12.2012 № 394

Відповідно до Бюджетного кодексу України (2456-17) , Положення про Державну казначейську службу України (215-2015-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15.04.2015 № 215, та з метою приведення у відповідність до Закону України "Про здійснення державних закупівель" (1197-18) і удосконалення процедур застосування заходів впливу за порушення бюджетного законодавства НАКАЗУЮ:
1. Унести до Методичних рекомендацій щодо порядку застосування органами Державної казначейської служби України заходів впливу за порушення бюджетного законодавства (va394840-12) , затверджених наказом Державної казначейської служби України від 29 грудня 2012 року № 394, зміни, що додаються.
2. Керівникам самостійних структурних підрозділів Державної казначейської служби України забезпечити неухильне дотримання вимог цього наказу.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступників Голови Державної казначейської служби України відповідно до розподілу обов'язків, начальників головних управлінь Державної казначейської служби України в областях та місті Києві та начальників управлінь (відділень) Державної казначейської служби України у районах, районах у містах, містах обласного значення.
Голова
Т. Я. Слюз
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної казначейської
служби України
04.01.2016 № 2

ЗМІНИ

до Методичних рекомендацій щодо порядку застосування органами Державної казначейської служби України заходів впливу за порушення бюджетного законодавства ( va394840-12 )

1. Підпункт "г" підпункту 2.2.1 виключити.
2. У підпункті 2.2.6:
2.1. підпункт "б" підпункту 1 викласти у такій редакції:
"б) надання договору про закупівлю товарів, робіт і послуг (після 7 робочих днів з дати, зазначеної у звіті про результати проведення процедури закупівель)";
2.2. підпункти 3 та 7 викласти у новій редакції:
"3) недотримання вимог щодо оформлення документів, поданих при реєстрації бюджетних зобов'язань та/або бюджетних фінансових зобов'язань та на проведення платежів (договір; рахунок (у разі здійснення попередньої оплати), документи, що підтверджують отримання товарів, робіт, послуг тощо);
7) не розміщення на веб-порталі уповноваженого органу документів (документа) щодо проведення процедур закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до законодавства у сфері державних закупівель при реєстрації бюджетних зобов'язань";
3. Підпункт "в" пункту 2.4 викласти у такій редакції:
"в) термін усунення порушення бюджетного законодавства. Термін усунення не зазначається, якщо:
документи, передбачені законодавством, надані до органу Казначейства з порушенням визначеного терміну;
встановлений факт порушення бюджетного законодавства, за яке застосовується захід впливу у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами".
4. Пункт 2.6 викласти у такій редакції:
"2.6. Після отримання пояснень або відмови від їх надання, орган Казначейства протягом одного робочого дня, складає розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами.
Розпорядження про зупинення операцій реєструється у день його складання в Журналі реєстрації складених в органах Казначейства розпоряджень про зупинення (відновлення) операцій з бюджетними коштами (далі - Журнал реєстрації складених розпоряджень) (додаток 3).
Якщо порушення бюджетного законодавства усунено на етапі підписання протоколу керівником органу, (установи, організації, підприємства) де воно вчинене, розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами не складається".
Директор Департаменту
методології з обслуговування
бюджетів, бухгалтерського
обліку, звітності та розвитку
Державної казначейської
служби України
Л.І. Литвиненко
( Текст взято з сайту Казначейства України http://www.treasury.gov.ua )