КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 24 червня 2016 р. № 391
Київ

Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті Національній гвардії на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави

Відповідно до частини сьомої статті 20 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті Національній гвардії на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ГРОЙСМАН
Інд. 72
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 24 червня 2016 р. № 391

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті Національній гвардії на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Видатки для Національної гвардії України на реалізацію заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки держави" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на:
закупівлю озброєння, боєприпасів, військової, спеціальної, спеціалізованої та авіаційної техніки і військового майна;
модернізацію, ремонт, відновлення боєздатності, утримання та експлуатацію озброєння, військової, спеціальної, спеціалізованої та авіаційної техніки і військового майна;
забезпечення закупівлі, модернізації, ремонту та технічного обслуговування засобів зв'язку;
капітальне будівництво (реконструкцію) та ремонт об'єктів нерухомого військового майна;
погашення кредиторської заборгованості, що склалася на початок бюджетного періоду, зобов'язання за якою зареєстровані в органах Казначейства.
3. Головним розпорядником бюджетних коштів є МВС, відповідальним виконавцем бюджетної програми - Головне управління Національної гвардії.
4. Головне управління Національної гвардії визначає розподіл бюджетних коштів у розрізі розпорядників таких коштів нижчого рівня та забезпечує доведення їх обсягу згідно з помісячним розподілом спеціального фонду державного бюджету (крім власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків) у межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду державного бюджету.
5. Бюджетні зобов'язання розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня беруться виключно в межах відповідних фактичних надходжень спеціального фонду державного бюджету.
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
7. Видатки, пов'язані з капітальним будівництвом, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва (1764-2001-п) , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. № 1764 (Офіційний вісник України, 2001 р., № 52, ст. 2374).
8. Відображення в первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов'язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов'язаних з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
9. Складення та подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.