КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 8 вересня 2016 р. № 657
Київ

Деякі питання використання коштів, передбачених Міністерству освіти і науки у Державному бюджеті України на 2016 рік

Відповідно до статей 20, 23 Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2016 році коштів, передбачених у державному бюджеті на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення на комп'ютерне обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів, отримане відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки, що додається.
2. Здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству освіти і науки на 2016 рік у загальному фонді державного бюджету (928-19) , перерозподіл видатків споживання шляхом:
зменшення їх обсягу за бюджетною програмою 2201470 "Здійснення зовнішнього оцінювання та моніторинг якості освіти Українським центром оцінювання якості освіти та його регіональними підрозділами" на 9144,6 тис. гривень (з них оплата праці - 4103,4 тис. гривень);
збільшення їх обсягу за бюджетною програмою 2201170 "Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів" на 9144,6 тис. гривень.
3. Забезпечити:
Міністерству освіти і науки - погодження перерозподілу видатків, передбаченого пунктом 2 цієї постанови, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету;
Міністерству фінансів - внесення відповідних змін до розпису державного бюджету (928-19) після зазначеного погодження.
Прем'єр-міністр України
В.ГРОЙСМАН
Інд. 73
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 8 вересня 2016 р. № 657

ПОРЯДОК

використання у 2016 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 928-19 ) на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення на комп'ютерне обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів, отримане відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті (928-19) за програмою "Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів" на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення на комп'ютерне обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів, отримане відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МОН, а розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми - Державна наукова установа "Інститут модернізації змісту освіти".
3. Бюджетні кошти спрямовуються на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення на комп'ютерне обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів, отримане відповідно до Угоди між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки.
4. Бюджетні кошти використовуються МОН згідно із затвердженим ним переліком, визначеним на підставі заявок департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської держадміністрацій та загальноосвітніх навчальних закладів, які належать до сфери управління МОН.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється в установленому законом порядку.
6. Розрахунки за товари, роботи і послуги здійснюються згідно з умовами договору про їх закупівлю на підставі актів приймання-передачі поставлених товарів, виконаних робіт та наданих послуг.
7. Загальноосвітні навчальні заклади, які отримують зазначене у пункті 3 цього Порядку ліцензійне програмне забезпечення, відображають у первинному та бухгалтерському обліку інформацію про отримані (створені) оборотні і необоротні активи.
8. Реєстрація, облік бюджетних зобов'язань в органах Казначейства та операції, пов'язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
9. Складення і подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.
10. З метою забезпечення прозорості витрачання бюджетних коштів інформація про результати їх використання оприлюднюється на офіційному веб-сайті МОН.