ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 22 вересня 2009 року
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України у складі: головуючого - Кривенка В. В., суддів Гусака М. Б., Маринченка В. Л., Панталієнка П. В., Самсіна І. Л., Тітова Ю. Г., розглянувши у порядку письмового провадження за скаргою Броварської міської ради Київської області справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Броварський домобудівельний комбінат "Меркурій" (далі - ТОВ) до Броварської міської ради Київської області, третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Міські інвестиції", про визнання недійсними окремих положень рішень, встановила:
У квітні 2007 року ТОВ звернулось до суду із указаним позовом, мотивуючи його тим, що окремі положення рішення органу місцевого самоврядування прийняті в порушення норм земельного законодавства.
Господарський суд Київської області постановою від 13 серпня 2007 року позов задовольнив.
Київський апеляційний адміністративний суд постановою від 11 вересня 2008 року, рішення суду першої інстанції скасував, у задоволенні позову відмовив.
Вищий адміністративний суд України ухвалою від 19 лютого 2009 року рішення суду апеляційної інстанції скасував, рішення суду першої інстанції залишив без змін.
У скарзі до Верховного Суду України Броварська міська рада Київської області порушила питання про перегляд за винятковими обставинами та скасування цієї ухвали. На обґрунтування скарги вона послалася на неоднакове застосування судом касаційної інстанції однієї й тієї самої норми права.
Перевіривши за матеріалами справи наведені у скарзі доводи, колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України дійшла висновку про відсутність підстав для її задоволення.
Згідно з частиною 1 статті 243 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС) Верховний Суд України задовольняє скаргу в разі виявлення неоднакового застосування судом (судами) касаційної інстанції однієї й тієї самої норми права.
Колегія суддів Судової палати в адміністративних справах Верховного Суду України зазначеного порушення закону не виявила.
Частиною 1 статті 244 КАС установлено, що Верховний Суд України відмовляє в задоволенні скарги, якщо обставини, які стали підставою для провадження за винятковими обставинами, не підтвердилися.
На підставі наведеного та керуючись статтями 241 - 244 Кодексу адміністративного судочинства України, колегія суддів Судової палати в адміністративних справа Верховного Суду України постановила:
Відмовити Броварській міській раді Київської області у задоволенні скарги.
Ухвалу Вищого адміністративного суду України від 19 лютого 2009 року залишити без змін.
Постанова є остаточною і не може бути оскаржена, крім випадку, встановленого пунктом 2 частини 1 статті 237 Кодексу адміністративного судочинства України.
Головуючий, суддя
В. В. Кривенко
Судді:
М. Б. Гусак
В. Л. Маринченко
П. В. Панталієнко
І. Л. Самсін
Ю. Г. Тітов
(Постанова, Верховний Суд|Судова палата в адміністративних справах Верховного Суду, від 22.09.2009, № 09/145 "Про визнання нечинними окремих положень рішень міської ради")