КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 23 листопада 2016 р. № 855
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2016 році коштів, передбачених у державному бюджеті на розроблення (створення) програмного забезпечення для функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти

Відповідно до Бюджетного кодексу України (2456-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2016 році коштів, передбачених у державному бюджеті на розроблення (створення) програмного забезпечення для функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти, що додається.
Прем’єр-міністр України
В. ГРОЙСМАН
Інд. 73
ЗАТВЕРДЖЕНО
 постановою Кабінету Міністрів України
 від 23 листопада 2016 р. № 855

ПОРЯДОК

використання у 2016 році коштів, передбачених у державному бюджеті на розроблення (створення) програмного забезпечення для функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті на 2016 рік за програмою 2201170 "Здійснення методичного та матеріально-технічного забезпечення діяльності навчальних закладів" на розроблення (створення) програмного забезпечення для функціонування Єдиної державної електронної бази з питань освіти (далі — бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є МОН. Одержувачем бюджетних коштів є державне підприємство "Інфоресурс", що є технічним адміністратором Єдиної державної електронної бази з питань освіти.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на розроблення (створення) програмного забезпечення, за допомогою якого функціонуватиме Єдина державна електронна база з питань освіти.
4. Бюджетні кошти використовуються з урахуванням взятих на облік органами Казначейства бюджетних зобов’язань відповідно до паспорта бюджетної програми.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до законодавства.
6. Одержувач бюджетних коштів за результатами проведення процедури закупівлі товарів, робіт і послуг укладає з переможцем процедури закупівлі договір про закупівлю, до якого обов’язково включаються такі умови:
поставка товарів, виконання робіт і надання послуг за результатами процедури закупівлі завершуються до 31 грудня 2016 року;
за результатами закупівлі всі майнові, в тому числі виключні, права інтелектуальної власності на розроблене (створене) програмне забезпечення належатимуть МОН.
7. Відображення у первинному і бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні та необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.
Джерело інформації: http://www.kmu.gov.ua