П О С Т А Н О В А
ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

Про введення в дію Закону України "Про оренду майна державних підприємств та організацій"

( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1992, N 30, ст. 417 )
Верховна Рада України постановляє:
1. Ввести в дію Закон України "Про оренду майна державних підприємств та організацій" (2269-12) з моменту опублікування.
2. До приведення законодавства України у відповідність із Законом України "Про оренду майна державних підприємств та організацій" (2269-12) застосовуються акти законодавства України, оскільки вони не суперечать цьому Закону.
3. Встановити, що правонаступниками за договорами оренди майна державних підприємств та організацій, укладеними до 14 лютого 1992 року з міністерствами, відомствами тощо, є орендодавці, визнані такими відповідно до статті 5 цього Закону.
4. Привести до 1 вересня 1992 року у відповідність з Законом України "Про оренду майна державних підприємств та організацій" (2269-12) всі договори оренди майна державних підприємств, укладені до введення в дію цього Закону.
5. Кабінету Міністрів України і Фонду державного майна України за погодженням з Комісією Верховної Ради України з питань економічної реформи і управління народним господарством підготувати і затвердити:
до 15 травня 1992 року методику оцінки об'єкта оренди, методику розрахунку, граничні розміри та порядок використання орендної плати;
до 1 червня 1992 року нормативний акт про особливості оренди державного майна громадянами та юридичними особами іноземних держав і особами без громадянства.
6. Кабінету Міністрів України до 1 червня 1992 року:
подати у Верховну Раду України пропозиції про приведення законодавчих актів України у відповідність із Законом України "Про оренду майна державних підприємств та організацій" (2269-12) ;
привести рішення Уряду України у відповідність із Законом України "Про оренду майна державних підприємств та організацій" (2269-12) ;
забезпечити перегляд і скасування міністерствами, державними комітетами та відомствами їх нормативних актів, які суперечать цьому Закону.
Голова Верховної Ради України
І.ПЛЮЩ
м. Київ, 10 квітня 1992 року
N 2270-XII