КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 3 квітня 2019 р. № 278
Київ

Деякі питання проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів вищої освіти за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" у 2019 році

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" у 2019 році, що додається.
2. Відповідно до частини восьмої статті 23 Бюджетного кодексу України (2456-17) здійснити у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2019 рік у загальному фонді державного бюджету (2629-19) , перерозподіл видатків споживання в сумі 16683,8 тис. гривень шляхом:
зменшення їх обсягу за програмою 2301070 "Підготовка і підвищення кваліфікації медичних та фармацевтичних, наукових та науково-педагогічних кадрів вищими навчальними закладами III і IV рівнів акредитації";
встановлення видатків на відповідну суму для проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я".
3. Забезпечити:
1) Міністерству охорони здоров’я - погодження перерозподілу видатків, передбаченого пунктом 2 цієї постанови, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету;
2) Міністерству фінансів після зазначеного погодження - відкриття Міністерству охорони здоров’я нової бюджетної програми і внесення відповідних змін до розпису державного бюджету (2629-19) .
4. Міністерству охорони здоров’я забезпечити проведення у 2019 році відповідно до законодавства єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів вищої освіти за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" у закладах вищої освіти незалежно від їх підпорядкування за рахунок та в межах коштів, визначених пунктом 2 цієї постанови.
Прем'єр-міністр України
В.ГРОЙСМАН
Інд. 73
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 квітня 2019 р. № 278

ПОРЯДОК

використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" у 2019 році

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті (2629-19) на 2019 рік для проведення єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є МОЗ.
Одержувачем бюджетних коштів є державна організація "Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки "Медицина" і "Фармація" при Міністерстві охорони здоров’я України".
Завданням одержувача коштів державного бюджету (2629-19) є проведення у 2019 році єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" (далі - кваліфікаційний іспит).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на:
розроблення компонентів кваліфікаційного іспиту, крім міжнародного іспиту з основ медицини, та проведення кваліфікаційного іспиту;
закупівлю одержувачем бюджетних коштів послуг іноземної агенції з оцінки якості рівня знань здобувачів (включаючи оплату відповідних банківських послуг).
4. Розроблення компонентів та проведення кваліфікаційного іспиту здійснюються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 р. № 334 (334-2018-п) "Про затвердження Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань "22 Охорона здоров’я" (Офіційний вісник України, 2018 р., № 40, ст. 1402).
5. Закупівля послуг іноземної агенції з оцінки якості рівня знань здобувачів за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до Закону України "Про державні закупівлі" (922-19) .
Попередня оплата послуг, що закуповуються за рахунок бюджетних коштів, здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 23 квітня 2014 р. № 117 (117-2014-п) "Про здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (Офіційний вісник України, 2014 р., № 34, ст. 916).
6. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, здійснюються в установленому законодавством порядку.
7. Складення і подання фінансової та бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.
8. Звіт про використання бюджетних коштів МОЗ подає до Мінфіну щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом.
9. З метою забезпечення прозорості витрачання бюджетних коштів інформація про результати їх використання оприлюднюється на офіційному веб-сайті МОЗ.