|
від 9 червня 2011 р. N 599
Київ
|
|
Прем'єр-міністр України
|
М.АЗАРОВ
|
|
Інд. 70
|
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 9 червня 2011 р. N 599
| Найменування послуги | Одиниця виміру | Розмір плати за надання послуги, гривень |
| Держсільгоспінспекція | ||
| 1. Видача сертифіката відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки на склад місткістю: | ||
| до 10 тис. тонн | 1500 | |
| до 50 тис. тонн | 2800 | |
| до 100 тис. тонн | 4000 | |
| до 150 тис. тонн включно | 5200 | |
| більш як 150 тис. тонн | 7000 | |
| Територіальні органи Держсільгоспінспекції | ||
| 2. Видача сертифіката якості зерна та продуктів його переробки під час здійснення експортно- імпортних операцій із зерном та продуктами його переробки та переміщення територією України: | ||
| 1) водним транспортом: | ||
| пшениця | за одну тонну | 1,4 |
| інші зернові та зернобобові культури | -"- | 1,25 |
| олійні культури | -"- | 1,4 |
| борошно | -"- | 1,55 |
| крупи | -"- | 1,4 |
| комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 1,5 |
| 2) залізничним транспортом: | ||
| пшениця | за один вагон | 195,25 |
| інші зернові та зернобобові культури | -"- | 138 |
| олійні культури | -"- | 109,35 |
| борошно | -"- | 157,1 |
| крупи | -"- | 106,95 |
| комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 97,7 |
| 3) автомобільним транспортом або контейнером: | ||
| пшениця | за один автомобіль, контейнер | 162,45 |
| інші зернові та зернобобові культури | -"- | 109,8 |
| олійні культури | -"- | 81,15 |
| борошно | -"- | 133,9 |
| крупи | -"- | 97,2 |
| комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 69,5 |
| 4) після здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю під час проведення транзитних операцій із зерном та продуктами його переробки: | ||
| пшениця | за одну тонну | 0,85 |
| інші зернові та зернобобові культури | -"- | 0,7 |
| олійні культури | -"- | 0,75 |
| борошно | -"- | 0,85 |
| крупи | -"- | 0,75 |
| комбікорми і комбікормова сировина | -"- | 0,85 |
| 5) з визначенням показників якості і безпеки зерна та продуктів його переробки на запит суб'єкта господарювання, зокрема: | ||
| зернових, зернобобових та олійних культур шляхом: | ||
| відбору точкових проб зерна (насипом), у тому числі: | ||
| відбору із: | ||
| складів | за одну пробу | 30,15 |
| вагонів | -"- | 25,55 |
| автомобілів | -"- | 7,1 |
| мішків | -"- | 3,55 |
| складення об'єднаної проби, заповнення етикетки | -"- | 1,75 |
| виділення середньої проби з об'єднаної | -"- | 3 |
| виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (олійні культури) | -"- | 2,5 |
| виділення наважок, підготовки до проведення аналізу (зернові та зернобобові культури) | -"- | 1,75 |
| визначення фізико- хімічних показників якості, у тому числі: | ||
| масової частки вологи із застосуванням гравіметричного методу: | ||
| з попереднім підсушуванням: | ||
| пшениця, жито | -"- | 5,65 |
| ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові культури | -"- | 9,6 |
| зернобобові культури | -"- | 8,85 |
| олійні культури | -"- | 4,1 |
| без попереднього підсушування: | ||
| кукурудза | -"- | 8,35 |
| зернобобові культури | -"- | 6,2 |
| олійні культури | -"- | 2,5 |
| пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові | -"- | 4,25 |
| масової частки вологи за: | ||
| методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
| методами ISO, ICC, Gafta | за одну пробу | 40,8 |
| запаху у: | ||
| цілому зерні | -"- | 0,35 |
| цілому зерні з пропарюванням | -"- | 1,4 |
| розмолотому зерні | -"- | 3 |
| кольору | -"- | 1,6 |
| зараженості хлібними шкідниками у: | ||
| явній формі | -"- | 4,8 |
| прихованій формі | -"- | 6,4 |
| натури | -"- | 3,7 |
| вмісту смітної та олійної домішок, кількість розколотих плодів | -"- | 14,9 |
| вмісту смітної та зернової домішок | -"- | 9,6 |
| вмісту дрібних зерен | -"- | 3,2 |
| вмісту фузаріозних та рожевозабарвлених зерен | -"- | 7,45 |
| вмісту зіпсованих зерен у: | ||
| пшениці, житі, ячмені | -"- | 3 |
| кукурудзі, горосі | -"- | 8,85 |
| просі | -"- | 11,55 |
| інших зернових та олійних культурах | -"- | 11,15 |
| вмісту шкідливих домішок у: | ||
| просі | -"- | 3,2 |
| інших зернових культурах | -"- | 2,85 |
| зернобобових культурах | -"- | 9,6 |
| олійних культурах | -"- | 6,75 |
| вмісту особливо врахованої домішки у: | ||
| просі | -"- | 3,2 |
| зернобобових культурах | -"- | 6,75 |
| інших зернових та олійних культурах | -"- | 9,6 |
| вмісту важко відокремлюваних домішок | за одну пробу | 3,35 |
| вмісту металомагнітних домішок | -"- | 3,55 |
| склоподібності | -"- | 3,7 |
| типу зерна, у тому числі: | ||
| пшениця | -"- | 2,85 |
| овес, кукурудза, просо, інші зернові культури | -"- | 3,55 |
| зернобобові культури | -"- | 23,4 |
| рис | -"- | 12,6 |
| вмісту зерен, пошкоджених клопом- черепашкою | -"- | 10,3 |
| вмісту сажкових зерен | -"- | 8,85 |
| масової частки сирої клейковини та її якості із застосуванням: | ||
| гравіметричного методу | -"- | 29,95 |
| методу інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
| методів ICC, Gafta | -"- | 26,8 |
| гравіметричного методу ISO | -"- | 17,75 |
| числа падання зерна пшениці | -"- | 8,15 |
| масової частки білка за: | ||
| тітрометричним методом | -"- | 71,45 |
| методом інфрачервоної спектроскопії | -"- | 2,5 |
| плівчастості, визначеної вручну: | -"- | |
| просо, рис, гречка | -"- | 12,05 |
| овес | -"- | 8,5 |
| масової долі ядра: | ||
| гречки | -"- | 25,55 |
| проса | -"- | 20,05 |
| крупності зерна | -"- | 6,4 |
| маси 1000 зерен | -"- | 30,5 |
| вмісту пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою | -"- | 11,9 |
| здатності до проростання | за одну пробу | 83,35 |
| життєздатності | -"- | 20,4 |
| кислотного числа жиру | -"- | 57,45 |
| загальної кислотності | -"- | 7,65 |
| консистенції зерна рису | -"- | 3,55 |
| наявності червоних зерен рису | -"- | 4,6 |
| наявності пожовклих зерен рису | -"- | 4,6 |
| наявності глютинозних зерен рису | -"- | 4,6 |
| масової частки ерукової кислоти | -"- | 67,4 |
| вмісту глюкозинолатів за методом: | ||
| високоефективної рідинної хроматографії | -"- | 72,35 |
| глюкотесту | -"- | 8,85 |
| масової частки сирого жиру | -"- | 62,05 |
| масової частки золи | -"- | 23,75 |
| масової частки золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті | -"- | 28,35 |
| масової частки сирого протеїну (вміст азоту) | -"- | 71,45 |
| масової частки сирої клітковини | -"- | 37,25 |
| масової частки сирої клітковини у продуктах тваринного походження | -"- | 37,25 |
| вмісту крохмалю | -"- | 46,1 |
| виходу зерна із кукурудзи в качанах | -"- | 35,45 |
| екстрактивності ячменю | -"- | 89,35 |
| в борошні, крупах, комбікормі, комбікормовій сировині, побічних продуктах переробки зерна шляхом: | ||
| відбору точкових проб, у тому числі: | ||
| визначення об'єму вибірки | -"- | 4,8 |
| відбору проби з мішків на складі: | ||
| борошна, крупів | -"- | 44,35 |
| комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | за одну пробу | 30,15 |
| відбору проб з мішків у вагоні: | ||
| борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | 25,55 | |
| крупів | 12,05 | |
| відбору проб з мішків у автомобілі: | ||
| борошна, крупів | 12,05 | |
| висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна | 7,1 | |
| складення об'єднаної проби продукції | 3,35 | |
| виділення середньої проби з об'єднаної проби | 3 | |
| виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) | 2,5 | |
| виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) | 1,4 | |
| визначення фізико- хімічних показників якості: | ||
| вологості, у тому числі: | ||
| борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 4,95 |
| крупів | -"- | 5,65 |
| кольору: | ||
| борошна | -"- | 1,75 |
| крупів | -"- | 0,9 |
| висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 1,25 |
| запаху: | ||
| без підігрівання проби | -"- | 1,4 |
| з підігріванням проби | -"- | 3 |
| вмісту металомагнітної домішки | за одну пробу | 3,35 |
| вмісту шкідливої домішки (в крупі) | -"- | 5,65 |
| вмісту мінеральної домішки (в крупі) | -"- | 1,75 |
| смаку та хрусту (в крупі, борошні) | -"- | 1,05 |
| зараженості та забрудненості хлібними шкідниками: | ||
| крупи | -"- | 5,85 |
| борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна | -"- | 12,6 |
| крупності борошна | -"- | 7,1 |
| числа падання борошна | -"- | 8,7 |
| зольності: | ||
| борошна | -"- | 31,4 |
| крупи | -"- | 23,75 |
| білості | -"- | 6,75 |
| розварюваності | -"- | 12,25 |
| вмісту смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (у крупі) | -"- | 9,6 |
| вмісту доброякісного ядра | -"- | 5,15 |
| вмісту мучки | -"- | 1,95 |
| вмісту поїдених зерен | -"- | 11,9 |
| недодиру: | ||
| без забарвлення | -"- | 6,75 |
| із забарвленням | -"- | 7,45 |
| наявності пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер | -"- | 1,6 |
| наявності сторонніх домішок | -"- | 1,75 |
| крупності чи номера крупів | -"- | 6,05 |
| вмісту і якості клейковини (в борошні), визначеної вручну | -"- | 19,85 |
| реологічних властивостей тіста (W) (на альвеографі) | за одну пробу | 79,8 |
| водопоглинаючих властивостей борошна (на фаринографі) | -"- | 79,8 |
| індексу осадження (седиментація) методом Зелені | -"- | 26,6 |
| автолітичної активності | -"- | 14,9 |
| пробної випічки хліба | -"- | 14,7 |
| об'ємного виходу хліба | -"- | 4,45 |
| формостійкості | -"- | 4,45 |
| діаметра гранул висівок, комбікормів | -"- | 11,7 |
| довжини гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
| крихкості гранул висівок, комбікормів | -"- | 8,85 |
| визначення показників безпеки в зерні та продуктах його переробки, зокрема: | ||
| токсичні елементи, у тому числі: | -"- | 435 |
| свинець | -"- | 84,6 |
| миш'як | -"- | 84,6 |
| кадмій | -"- | 84,6 |
| ртуть | -"- | 84,6 |
| мідь | -"- | 84,6 |
| цинк | -"- | 84,6 |
| мікотоксини, у тому числі: | -"- | 174,3 |
| афлотоксин В 1 | -"- | 85,65 |
| зеараленон | -"- | 85,65 |
| Т-2 токсин | -"- | 85,65 |
| дезоксиніваленон (вомітоксин) | -"- | 85,65 |
| охротоксин А | -"- | 85,65 |
| патулін | -"- | 85,65 |
| радіонукліди, у тому числі: | ||
| цезій | -"- | 84,6 |
| стронцій | -"- | 84,6 |
| пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини | за одну пробу | 111,2 |
| генетично- модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: | ||
| проведення якісного аналізу | -"- | 344,55 |
| проведення якісного та кількісного аналізу | -"- | 582,5 |
| інші показники якості: | ||
| масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) | -"- | 75 |
| кількість краплин | -"- | 14,2 |
| алкалоїдне насіння | -"- | 14,2 |
| ізотіоціанати | -"- | 111,7 |
| CaCO +MgCl у вапняку 3 3 | -"- | 44,35 |
| вміст натрію | -"- | 33,7 |
| активність уреази | -"- | 26,6 |
| вміст кальцію | -"- | 47,9 |
| вміст фосфору | -"- | 47,9 |
| перекисне число жиру | -"- | 56,75 |
| вміст хлористого натрію | -"- | 33,7 |
| фосфоровмісні речовини в олії | -"- | 79,8 |
| вміст білка за Барнштейном | -"- | 72,7 |
| колір, смак, прозорість олії | -"- | 39 |
| вміст нежирових домішок в олії, кольорове число олії | -"- | 51,4 |
| вміст мила (якісна проба) | -"- | 12,4 |
| вміст мила | -"- | 46,1 |
| пероксидне число олії | -"- | 46,1 |
| кислотне число олії | -"- | 46,1 |
| йодне число олії | -"- | 46,1 |
| вміст масляної кислоти | -"- | 65,6 |
| вміст алкалоїдів | -"- | 117,05 |
| мікробіологічні показники: | ||
| мезофільні аеробні факультативно- анаеробні мікроорганізми | за одну пробу | 72,7 |
| анаероби, стафілокок | -"- | 76,25 |
| бактерії групи кишкової палички | -"- | 76,25 |
| плісняві гриби | -"- | 76,25 |
| бактерії роду протей | -"- | 76,25 |
| сальмонели | -"- | 76,25 |
| живі клітини продуцента (дріжджі) | -"- | 72,7 |
| мікологічні випробування | -"- | 76,25 |
| наявність зерен із жовто-зеленою флуоресценцією | -"- | 26,6 |
| токсичність: | ||
| токсичність на тетрахімені | -"- | 58,5 |
| токсичність на інфузоріях стілоніхіях | -"- | 44,35 |
| гормони | -"- | 317,05 |
| нітрати | -"- | 20,05 |
| нітрити | -"- | 17 |
| 6) після проведення арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки | -"- | 124,15 |